lauantai 28. syyskuuta 2013

Pöllöheijastimia

Nyt alkaa olla ulkona jo sen verran pimeää, että täytyy muistaa kaivaa esille heijastimet kaikille perheenjäsenille. Jos ei vanhoja löydy, niin pitää hankkia uusia - tai tehdä itse.

Innostuin tällä viikolla tehtailemaan pöllöheijastimia jämälangoista. Olen joskus nähnyt netissä kuvia tällaisista samantyyppisistä, mutta nyt kun aloin etsiä, niin en löytänyt kuvia tai ohjetta enää mistään. Niinpä nämä on kaikki sävelletty vähän mikä mitenkin. Pohjana on siis ihan kiinteillä silmukoilla laajentaen virkattu kiekko ja korvat on tehty pylväillä. Silminä on pienet virkatut kiekot ja puu- tai muovihelmi. Heijastinkangas on itseliimautuvaa ja nokka on pistelty siihen päälle parsinneulalla.


Osan heijastimista varasivat jo tekovaiheessa työkaverit ja ajattelin myös antaa näitä lasten tarhatädeille ja opeille joululahjaksi, joten omalle perheelle ei jäänyt lopulta montaakaan. Siispä heijastinprojekti jatkukoon. Pöllöjä tuli tehtyä jo sen verran monta, että seuraavaksi keksin ehkä jotain muuta.

14 kommenttia:

 1. Ihana idea! Minäkin olen nuita pöllöjä virkkaillut ison kasan,mutta enpä tuota heijastin-ideaa tajunnut! Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiva jos tästä oli hyötyä. :)

   Poista
 2. Tosi hauska idis, tätyypä ehkä muutama askarrella tän innoittamana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä askarteluja. :) Nämä on kyllä kivoja tehdä siinäkin mielessä, että ovat tosi nopeita tehdä.

   Poista
 3. Tosi kivoja heijastimia! Ja miten ihania sukkia tuolla aiemmin! En ole aiemmin täällä vieraillut, nyt lähdenkin tonkimaan paremmin ;)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva idea nämä pöllöt! Itsellä ollut ajatuksena vaan ujottaa heijastin lankaan virkkauksiin, mutta tässähän toimii tuo kangas oikein hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tossa sitä heijastinlankaakin odottamassa toteutusta. Tuntuu että tästä kankaasta saa näkyvämmän, isomman heijastuspinnan.

   Poista
 5. Ihania pöllöheijastimia, mukavia antaa ja saada lahjaksi :)

  VastaaPoista
 6. Onpa kyllä kivoja! Pöllöinnostus näköjään vaan jatkuu ja jatkuu, on kyllä hauska nähdä tällaisiakin versioita kun Jacquien ohje tuntuu olevan monilla se joka on käytössä (: Osaatko vielä sanoa miten hyvin tuo itse liimautuva heijastin pysyy vauhdissa mukana? Tekisi mieli kokeilla mutta en arvaa laittaa vähäisiä opintotukiani kankaaseen jollei se sitten pysykään mukana! :D

  - Emmi, eponas.blogspot.fi (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdessä heijastimessa kokeilin pistellä ompeleet heijastinkankaan ympäri (tuolla oksalla keikkumassa punainen pöllö), sillä tavalla ainakin varmasti pysyy. Loput vain liimasin, joten voin päivittää käyttökokemuksia myöhemmin.

   Poista
 7. Hauskoja heijastimia, hyvä idea kuluttaa jämälankoja :)

  VastaaPoista