sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joulukalenteri, luukku 14: nenäliinapussukka

Sama ongelma tuntuu olevan jokaisella tuntemallani naisihmisellä; nenäliinaa on hankala käsilaukun tavarapaljouden seasta löytää ja välillä kiire sille löytymiselle olisi kova. Idea nenäliinapaketin säilyttämiseen tarkoitetulle pussukalle on osunut silmään Pinterestin ja blogien kautta monella eri toteutustavalla, tässä omani.


Pussukka on toteutettu 7 veljestä -langalla ja 4,5 koon koukulla.
Tee ketjusilmukoita nenäliinapaketin levyinen pätkä + 1 (tässä 9 kjs + 1). Käänny. Hyppää ensimmäisen silmukan yli ja tee kiinteä silmukka jokaiseen seuraavaan ketjusilmukkaan (=9ks). Käänny ja tee ketjusilmukka, sen jälkeen 9 ks. Käänny taas ja toimi samoin kuin edellisellä kerroksella (= 3 krs). Nyt sinulla pitäisi olla nenäliinapaketin pohjan kokoinen ja muotoinen suorakaide. Jatka tehden pylväitä suorakaiteen ympäri; 9 pylvästä suorakaiteen leveämmille sivuille ja kolme pylvästä suorakaiteen kapeammilla sivuilla (= yht. 24 pylvästä) tai siten sellainen määrä pylväitä, että sinun käsialallasi alkaa muodostua nessupaketin kokoinen pussi. Jatka, kunnes pussi on suurin piirtein paketin korkuinen. Tee koristeellinen reunus rapuvirkkauksella. (Vaihda väriä matkan varrella oman mieltymyksen mukaan.) Koristele oman mieltymyksen mukaan esim. kukalla tai sydämellä.


Tee pussin takareunaan ketjusilmukkanyöri. Ompele nyörin pää kiinni nyörin varteen kuvan osoittamalla tavalla, niin että se muodostaa sopivan kokoisen napinläven. Ompele nauhan juureen nappi. Pussin voi kiinnittää tällä lenkillä repun tai käsilaukun kahvaan tai vetoketjun vetimeen, löytyypähän sitten helposti jatkossa. :)


Tämä nenäliinapussukka, samoin kuin edellisen postauksen kestopuhdistuslaput lähtivät joulukalenteriylläreiksi Omin pikku kätösin Heidille. Olen tosi iloinen, että Heidi on vaikuttanut tykänneen saamisistaan! :)
Omakin joulukalenterini on tosi ihana; on aina mukava aloittaa aamut avaamalla joulukalenteri ja kalenterista on tullut monenmoista mieluisaa. Oikeastaan samoin kuin Heidi kirjoittaa omassa blogissaan, niin minäkin olen tykännyt niistä itsetehdyistä jutuista kaikkein eniten.
Esittelen näitä joulukalenterijuttuja tarkemmin sitten myöhemmin omassa postauksessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti