sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Helluset

Sukka-Finlandian neljännellä etapilla palataan ajatuksissa jälleen itsenäisyytemme alkuvaiheisiin. Kun ykkös-etapin In memoriam -mallin parissa muisteltiin sotaveteraaneja, niin Pirjo Iivosen Helluset tekevät kunniaa niille sota-aikojen naisille, jotka huolehtivat kotirintamasta.


Tässä hempeän naisellisessa mallissa saadaan nauttia pitsistä ja romantiikasta. Pitsineuleen lisäksi päästään leikittelemään latvialaisilla palmikoilla ja luomaan silmukoita nirkkoreuna-aloituksella.


Lankavalinta toi omiin testisukkiini rouhean vanhanajan mausteen, kun tein sukat kotimaisesta Tukuwool sockista, joka on suomalaisesta lampaasta kerittyä ja suomessa kehrättyä lankaa. (Toki myös Suomessa värjättyä, mikäli olisin värikkään langan valinnut, mutta nämä värit ovat kyllä suoraan lampaasta.) Vanhanajan tunnelmaa haimme myös valitsemalla kuvaustaustaksi vanhan aittarakennuksen.


Testineuloin nämä ihan ensimmäisenä kaikista Sukka-Finlandian sukista joskus syyskuun alkupuolella. Kuvistakin huomaa, että on ollut vielä lämmin. Silloin Sukka-Finlandiaa vasta suunniteltiin eikä ihan tarkkaan tiedetty mitä oltiin lähdössä tekemään.


Nyt talvi on jo pitkällä, vuosikin on vaihtunut ja Sukka-Finlandia on edennyt jo neljänteen etappiin. Toista tuhatta ihmistä on lähtenyt mukaan neulomaan sukkia ja tukeman hyväntekeväisyyttä. Ja toivottavasti myös pitämään hauskaa samalla!

12 kommenttia:

 1. Onpas kauniit sukat. Hyvät väritkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Välillä nää pelkistetyt luomuvärit on parhaita, ainakin vaihteluna. :)

   Poista
 2. Tää on ehkä min suosikkimalli tähän asti, pääsee puikoille kyllä kun vaan ehdin. :) Ihanat värit näissä sun versioissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäät! :) Se näissä kisoissa onkin ihan huippua, että tulee tosi erilaisia malleja ja kun makuja on monia niin jokaiselle löytyy sieltä monen kivan mallin joukosta vielä se oikein oma erityis-suosikki.

   Poista
 3. Nuo käyttämäsi värit on kyllä ihanat :)
  Ihan millisti naurattaa tuo nimeni väärinkirjoitus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Nää luontovärit sopi vielä tuohon sun kuvailutekstiin niin hyvin, vaikken sitä silloin lankoja valitessa tiennytkään. (Sota-aikojen naisille varmaan nämä suoraan lampaasta tulleet värit oli niitä yleisimpiä.)
   Anteeksi tuota nimisekoilua! Olin näköjään kirjoittanut sen joka paikkaan väärin, olin jotenkin mieltänyt sut vanhan työkaverin sukunimikaimaksi ja siitä mielikuvasta pääsin vasta nyt irti, kun kävin moneen paikkaan nimeä korjaamassa. :D

   Poista
 4. Kaunis tämä sinun toteutus näistä sukista.

  VastaaPoista
 5. Nää on nätit!
  Onko ohjetta jossakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Ohje löytyy Sukka-Finlandian ohjeista ja taitaa löytyä ravelrystakin nimellä Hellunen.

   Poista