sunnuntai 12. elokuuta 2018

Neljänkymmenen värin sukat

Sain kutsun työkaverin nelikymppis-syntymäpäiville. Pientä vihjettä tuli siihen suuntaan, että polvipituiset villasukat voisivat olla mieluisa lahja, joten tietysti aloin heti suunnitella sellaisia.

Mietin että joku hauska juju näihin sukkiin täytyy keksiä, kun on kerran tämmöinen spesiaalipäivä kyseessä. Tuli mieleen (ehkä aika itsestäänselvästi), että nelikymppiselle täytyy tietysti tehdä sukat, joihin tulee neljäkymmentä eri väriä.


Arvelin, että omasta lankavarastostani ehkä löytyy sen verran eri värejä ettei uutta lankaa tarvitse ostaa - ja olin oikeassa. Suurin osa langoista on 7 veljestä ja vastaavan paksuisia lankoja, tosin ihan lopussa jouduin turvautumaan muutaman värin osalta ohuisiin fingering-paksuisiin lankoihin joita laitoin kaksi rinnakkain saadakseni langan paksuuden vastaamaan.

Ohjeeksi otin Niina Laitisen mallin Joulukalenterisukat 2015. Näitä katselin jo silloin joulukuussa 2015 ihaillen. Silloin ei aika antanut myöten alkaa tehdä näitä joulukalenterityyliin päivä kerrallaan, mutta päätin että jossain vaiheessa näin kaunis malli täytyy kyllä tehdä. Neljänkymmenen värin sukkiin malli sopi oivallisesti, sillä erilaisia kuvioita on niin monta, että 40 väriä sai vaivatta upotettua matkan varrelle.


Joku jo ehti kysymään, että mites näiden päättely; Ihan perinteiseen tyyliin on päätelty, eli ilman Russian jointeja tms. helpotuksia. Nopeasti voi laskea, että vähintään 80 langanpäätä on ollut sukkaa kohden. Vaikka en kuulukaan heihin, jotka erityisesti inhoavat päättelemistä, niin täytyy myöntää, että olihan siinä hommaa. En tosin onneksi säästänyt kaikkea päättelemistä loppuun, vaan matkan varrella aina välillä päättelin siihen mennessä kertyneet pääteltävät.


Oli välillä hieman haasteellista pysyä laskuissa, että kuinka monta väriä on jo käytetty. Apuvälineeksi otin pahvinpalan, johon liimasin aina langan jokaisesta väristä, jota olin jo käyttänyt. Lopputulos oli räsymattoa muistuttava ja aika kivan näköinen, joten lisäsin päihin hapsunauhaa ja tein siitä kortin.  

Juhlat olivat todella hienot ja hauskat ja sääkin mitä parhain. Toivon näiden sukkien myötä kauniille päivänsankarille onnea ja tulevaisuuteen iloisia ja värikkäitä vuosia!

20 kommenttia:

  1. Aivan ihanat versiot näistä sukista! :) Tosi kauniit. Itse olen näitä tehnyt kahdet, silloin ihan joulukalenterin aikaan punavalkoiset ja myöhemmin sitten otin revanssin erilaisilla jämälangoilla. Tuo kortti on myös hauska ja persoonallinen! Paljon onnea sukkien saajalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nämä on musta kauneimmat näistä joulukalenteri- ynnä muista vähitellen neulotuista sukkamalleista, mitä tässä vuosien varrella on ilmestynyt. Taisi olla myös jotakuinkin ensimmäiset.

      Poista
  2. Aivan ihanat sukat! Ja kiva idea toteuttaa lahjan saajan toivomus ja käyttää korttina tuo apuvälineesi. :) Joulukalenterisukat 2015 tein minäkin aikoinaan ja nyt tuntuu, että saatanpa matkia ideaasi jossain vaiheessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jossain jo heitin, että tehkääpä joku vaikka 50- tai 60-vuotissukat seuraavaksi. :D Itse en taitaisi jaksaa - ainakaan nyt ihan heti.

      Poista
  3. Ihanat sukat. Varmasti oli saaja iloinen!

    VastaaPoista
  4. Kertakaikkisen hieno idea ja mahtava toteutus! Ja vielä tuo korttikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Kristiina! Välillä tulee näitä älynväläyksiä, jotka on sitten pakko toteuttaa, kun ei voi enää jättää toteuttamattakaan kun sen on kerran päähänsä saanut. :D

      Poista
  5. Kertakaikkiaan on komeat sukat. On ollut kyllä suuritöisetkin,mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Ja aivan ihanasti ideoitu kortti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuntui, että lahjan eteen ansaitsikin nähdä vähän vaivaa, koska päivänsankari on paitsi ihana tyyppi, niin lisäksi hän oli myös nähnyt vaivaa järjestää aivan upeat ja isot juhlat, harva viitsii.

      Poista
  6. Ihana idea ja upeat sukat lopputuloksena ❤

    VastaaPoista
  7. Ihan mahtava idea nuo sukat sekä kortti

    VastaaPoista
  8. Tosi kauniit sukat. Kortin idea kivasti toteutettu.

    VastaaPoista
  9. Vallan mainoi lahja ja ihana tarina sukilla.

    VastaaPoista