sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Hippihenkinen olkalaukku rastaväreissä

Eilen tuli valmiiksi isomman tyttären tilaama olkalaukku, johon oli ohjeena hippihenkisyys ja rastavärit. Tämän tekemisessä ei kulunut montaa päivää, pylväillä virkkaaminen on aika nopeaa. Muut värit ovat 7-veljestä mutta vihreä raita on Isoveljeä, koska muuta sopivan väristä lankaa ei löytynyt. Kavensin siis vihreän raidan alkaessa  viiden pylvään välein yhden pylvään verran ja kaksi pylväskerrosta virkkasin lyhyinä pylväinä. Itse en ainakaan huomaa suurta eroa lopputuloksessa eriväristen raitojen välillä.


Laukun vuoritus tuotti enemmän päänvaivaa kuin virkkaustyö. Ensinnäkään en ollut käynyt ostamassa sitä varten mitään kangasta, koska oletin, että varastoistani löytyy jotain sopivaa. No, ei löytynyt, mutta kirppikselle menevästä kassista löytyi pari vaatekappaletta, jotka päätyivät tällaiseen kierrätyskäyttöön. Toisekseen olen enemmän kotonani virkkuukoukun ja neulepuikkojen seurassa kuin ompelukoneen ja kaavojen tekemisestä ei ole hajuakaan. Mutta aika hyvän vuorin sain silti väkerrettyä, näihin taitoihin nähden siitä tuli suorastaan hyvä. Toki jonkun enemmän ompelutaitoisen mielestä siinä on paljonkin parantamisen varaa. En kuitenkaan ottanut työstä kovin suuria paineita, koska laukun tuleva omistaja on yksi maailman suurpiirteisimmistä tyypeistä.

Kuviollinen vuorikangas on peräisin paidasta, jonka tytär osti kirppikseltä ihastuttuaan kuosiin, paha vaan että paita oli hänelle noin 20 numeroa liian suuri. Mutta eipä mennyt tuhluuseen sekään ostos. :) Musta kangas laukun reunassa ja olkahihnassa on peräisin allekirjoittaneen vanhoista kesähousuista.


Laukku valmiiksi pakattuna...


... ja käytössä. Tyttären kommentti laukusta oli "sikasiisti", mikä tietysti lämmitti äidin sydäntä.


Ja lopuksi vielä vähän tämän päivän puhdetta: tehtailin puistossa istuskellessa aika kasan uusia mansikoita. Paikalle osui pari pikkutyttären tarhakaveria, jotka ihastuivat mansikoihin niin, että halusivat ottaa niistä valokuvia. 


<a href="http://www.bloglovin.com/blog/7689885/?claim=rgab4tzms8x">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>,

4 kommenttia:

  1. toi olkalaukku on niin törkeen hieno! t. vivian

    VastaaPoista
  2. Ysviltä loikkasin tänne ;),hienoja tekeleitä. Noi, mansikat on suloisia!

    VastaaPoista