keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Pienen tytön leppissukat

Sain vihdoinkin valmiiksi nämä kovanonnen leppäkerttusukat. 
Jaa miksi kovanonnen? 
Ensin vihreä lanka loppui kesken toisen sukan jalkaterän. Jouduin siis purkamaan molemmista koko jalkaterän ja kantapään, koska ajattelin, että ainoa järkevä tapa lisätä jotakin muuta väriä on tehdä siitä kantapää. Luonnonvalkoinen kantapää on itseasiassa mielestäni parempi kuin alkuperäinen vihreäraitainen; luonnonvalkoinen Nalle on sävyltään juuri sama, kuin Kielo-Nallen luonnonvalkea raita, joten voisi kuvitella, että sukat on suunniteltukin tehdä juuri näin. 
Sitten viimeisen sukan kärkikavennuksissa lanka loppui TAAS kesken, joten jouduin vielä purkamaan molemmat kärjet ja tekemään ne uudestaan luonnonvalkoisella.


Langanpäiden päättely oli oma rasittava työvaiheensa sukissa, joissa jostain ihmeen syystä olin aloittanut jokaiseen leppisriviin aina uuden mustan ja punaisen langan ja kantapää ja kärjetkin oli tehty eri värillä. JA näiden lisäksi olin vielä joutunut jälkimmäisessä sukassa jatkamaan jalkaterää parilla jämälankanyssäkällä saadakseni langan riittämään kärkikavennuksille asti.

Lopputulos ei kuitenkaan kärsinyt näistä vastoinkäymisistä lainkaan, joten loppu hyvin kaikki hyvin. :)

Ensimmäisessä versiossa jalkaterissä oli kaksi riviä leppäkerttuja, kuten varressakin. Luovuin kuitenkin niistä purkamisen jälkeen todettuani, että kolminkertaisena kulkeva lanka lisää aika paljon paksuutta ja tönkköyttä pieneen sukkaan, nämä kun on kuitenkin värityksen ja kuva-aiheen puolesta ajateltu kesäsukiksi.

Lankana Novitan Nalle-Kukkaketoa Kielo-värityksellä sekä punaista ja mustaa Novitan 7-veljestä leppäkertuissa. Sukan koko noin 30.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti