lauantai 21. syyskuuta 2013

Metsämiehen sukat sekä pari blogihaastetta

Kaveri tilasi isälleen synttärilahjaksi metsäiset sukat, kokoa 44. Väritoiveina oli metsäteemaan soveltuen metsäinen vihreä ja tummempi vihreä. Ohjeen sovelsin Kainuun maakuntasukista. Vaaleampi vihreä on Gjestalin Jannea ja tummempi vihreä ja ruskea ovat Teeteen Sallaa, puikot kokoa 3,5. Janne ja Salla ovat ihania lankoja molemmat ja sopivat hyvin yhteen.


Näistä tuli mielestäni aika komiat miesten sukat, toivottavasti saaja tykkää myös. :)Kun olin jo ajatuksissani päässyt sisälle metsäteemaan, niin päätin samantien tarttua Silmukan ytimestä - haasteeseen, jonka aihe on tässä kuussa sienimetsällä. Silmukan ytimestä - haastehan on Silmukansaalistajan ja Pipon ytimestä -blogin yhteistyötä. Kiitos inspiraatiosta sinne suuntiin, sieniä siis seuraavaksi! :)

Hanna R Koukussa neulomiseen - blogista haastoi minut mukaan myös 11 kysymyksen haasteeseen. Olen maailman surkein kaikissa ketjukirjeissä ja sen tapaisissa, joten en aio tätäkään haastetta jatkaa eteenpäin, mutta haluan kuitenkin kiittää Hannaa ja vastata Hannan hauskoihin kysymyksiin. :) Ne tulevat tässä:

1. Mikä oli ensimmäinen työ minkä neuloit/ virkkasit?
En muista tarkkaan, mutta luultavasti jonkinlainen ketjusilmukkamato tai -vyö.

 2. Mikä on mieluisin paikka mistä haet neule-/virkkausohjeita?
Vaikea nimetä yhtä mieluisinta. Netistä tulee eniten haettua ja netissä eniten ehkä Ravelrysta ja Garnstudiolta, mutta paljon myös esim. muista blogeista. Sorrun myös herkästi ostamaan neuleohje-lehtiä ja kirjoja.

 3. Minkälaisia puikkoja suosit? Ohuita, paksuja, metallisia, puisia?
Ainoastaan metalliset ovat olleet käytössä  tähän saakka enkä ole osannut muita kaivatakaan. Vähän aikaa sitten ostin ensimmäiset bambuiset sukkapuikot, mutta ne eivät ole ainakaan vielä täysillä kolahtaneet, joten luulen että jatkan metallisilla vastaisuudessakin. Ohuehkot tai korkeintaan keskikokoiset miellyttävät eniten, sanoisinko 2,5 ja 3 ovat kaikkein mieluisimmat koot.

 4. Onko sinulla tukihenkilöä, jolta voit kysyä tiukan paikan tullen neuvoa? Kuka?
 Oma äiti osaa usein vastata.

 5. Mikä on seuraava asia, minkä haluaisit oppia?
Haaveissa on jokin vähän monimutkaisempi kolmiohuivi, eli jotain vaikeampaa kuvioneuletta se tulee olemaan. Myös portaattomat raidat pitää opetella.

 6. Mistä ostat langat käsitöihisi?
Novitan lankoja tulee ostettua marketeista, muita lankoja usein netistä, esim. Dropsin lankoja Tapion kaupasta. Jos reitin varrelle osuu jokin live-kauppa, niin tartun lähes aina tilaisuuteen. Lähiaikoina olen löytänyt tästä ihan lähialueelta pari ihanaa lankakauppaa, joihin on jalat ohjanneet useaan otteeseen: Kiva putiikki sekä Neulekahvila lentävä lapanen Järvenpäässä.  Näitä suosittelen ja molemmilla näkyy olevan myös nettimyyntiä.

 7.Mikä on lempivärisi?
Mahdoton vastata. Tykkään niin monista väreistä aina mielentilastakin riippuen. Juuri nyt vastaan että jokin rauhallinen, harmaaseen vivahtava sininen. 

 8.Mikä  oli lapsena haaveammattisi? Toteutuiko se?
Muistan joskus lapsena haaveilleeni sairaanhoitajan ammatista ja se on toteutunut. Tosin haaveilin lapsena varmasti tuhannesta muustakin ammatista, joihin en ole päätynyt. :) 

 9. Kuulutko facebookissa käsityöryhmiin? Mihin?
Kuulun moneen ryhmään, esim. Voihan villasukka, Ihanat lapaset, Vilkasta virkkausta sekä Jämälankaideoita. 

 10. Mitä muuta harrastat kuin käsitöitä?
Tässä elämänvaiheessa vapaa-aika kuluu enimmäkseen lasten kanssa touhutessa, mutta koiran kanssa ehtii sentään lenkkeillä ja kirpputoreilla kiertelynkin ehkä voisi harrastukseksi luokitella. 

 11. Mitä aiot neuloa seuraavaksi?
Keskeneräisenä puikoilla on tällä hetkellä yhdet joululahjaksi aiotut sukat ja yksi toukokuussa aloitettu torkkupeitto, mutta seuraavaksi aion silti aloittaa jotain sieniin liittyvää. Myös virkatut heijastimet tuntuisivat jo aika ajankohtaiselta projektilta aamujen ja iltojen hämärtyessä.


Ai niin, meinasi vielä unohtua mainita, että Sukkasadon hillokellariin tämä oli neljäs sukkaparini. :)

3 kommenttia:

  1. On kyllä komiat sukat, varmasti saaja tykkää :)

    VastaaPoista
  2. Ihanat sukat :) Kaunis kuviointi ja aiheeseen sopivat värit :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos, Virpi ja Silmukan saalistaja! :)

    VastaaPoista