keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Polkkaavat Olgat

Pitihän minunkin tarttua yhteen tämän talven hiteistä, nimittäin Olga-sukkiin. Olen enemmän kirjoneule- kuin kuvioneuletyyppiä (äkkiseltään muistellen en tainnut viime vuonna tehdä yhtään kuvioneuletta), mutta olihan tämä hauskaa vaihtelua. Kärjen kavennukset meinasivat tuottaa vaikeuksia, mutta selvittiinpä niistäkin jonkun kansaneulojan suosiollisella avustuksella, kun kyselin vinkkiä FB:n Voihan Villasukka -ryhmästä.


Lankana on uusi liila 7-veljestä Polkka. En ole näitten läiskikkäiden lankojen suurin ihailija, ne ovat makuuni useimmiten turhan levottomia, mutta kyllä ne joihinkin malleihin sopivat. Ja nämä violetin sävyt ovat aika vastustamattomia! Laitoin sukkien kantapäihin ja kärkiin yksiväristä liilaa 7-veikkaa, juurikin rauhoittamaan kirjavaista yleisvaikutelmaa.


En nyt tiedä sitten, ei näistä mitkään suosikit tullut, mutta jotenkin ihan kivat ja pirtsakat kuitenkin. Olga-malliin saatan tarttua toistekin, Polkkaan ehkäpä en, ainakaan vähään aikaan. Seuraavaksi jotain rauhallisempaa!


Lanka: 7-veljestä ja 7-veljestä Polkka.
Puikot: sukkapuikot koko 3,5.
Ohje: Olga-sukkien muunnos. Alkuperäisissä Olga-sukissa kuviointia on vain varressa. Otin tämän muunnellun mallin Arkimammalta, mutta tein tavallisen vahvistetun kantapään. Kärkikavennukset tein sukan pohjapuolella tavallisina sädekavennuksina ja jalan päällä kohoraitojen väleissä siten, että sileitä silmukoita oli aina kavennuskerroksen jälkeen kuviossa vähemmän.

5 kommenttia:

 1. Juurikin tuota lilaa Polkkaa kyselin lähikaupasta tänään. Tykkäisin kovasti, mutta vielä en ole löytänyt.
  Kivalta näyttää tuossa Olga-mallissa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin kerän suoraan laatikosta, kun oli tullut meidän Cittariin. Nyt on jo näkynyt ihan hyllyssäkin asti parissa kaupassa, että eiköhän niitä ala löytyä. :)

   Poista