tiistai 21. tammikuuta 2014

Siniset maitohorsmasukat

Tällaiset kukkasukat valmistui tänään. Pitkästä aikaa projekti, joka ei syntynyt kenenkään tilauksesta tai kenellekään tietylle henkilölle lahjaksi jotain tiettyä merkkipäivää varten. Aloitin tekemään näitä ihan vaan siitä lähtökohdasta, mitä itse huvitti sillä hetkellä tehdä. Langatkin valitsin vain sillä perusteella, että nämä värit juuri tällä hetkellä nappasi omaan makuhermoon.


Näiden kirjoneulesukkien mallikuvio löytyy Ravelrysta nimellä Fireweeds. Katsoin vasta sukkien valmistuttua, mitä sana tarkoittaa suomeksi ja se on siis kotoisasti maitohorsma. Värivalinta tuntuu nyt sitä taustaa vasten vähän hassulta, mutta toisaalta kuvio ei oikeastaan niin hirveästi muistuta oikeaa maitohorsmaa (varsinkaan sinisenä). Tällä väriyhdistelmällä kuviosta tulee itse asiassa mieleen jotkut vanhanaikaiset sinivalkoiset posliiniastiastot. Ihanaa nostalgiafiilistä!


Lankoina Novitan Nallea valkoisena ja vanhaa Nalle Coloria sinisävyisenä. Sukat valmistuivat 3-koon metallisilla sukkapuikoilla.


16 kommenttia:

 1. Ompas tosiaan nätit! :) Ja ihanan väriset <3

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat. Vanhat posliinit miullekin tuli näistä mieleen.

  VastaaPoista
 3. Komppaan edellisiä: todella kauniit sukat! Kiva, kun sinisessä on useita sävyjä, tekee vielä mielenkiintoisemmaksi tuon kuvion.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille! :) Harmi, ettei Nallea enää myydä tämän sävyisenä, tää on niin ihana väri.

  VastaaPoista
 5. Oi, voi kuinka kauniit!
  Itse yritän saada näitä sukkia aikaiseksi.
  http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=142&d_id=35&lang=fi
  Menossa on vasta sukka nro 1, kantapää on tehtynä.
  Lanka vain on niin turkasen ohutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Tein nuo samat sukat työkaverille eläkkeellejäämislahjaksi viime keväänä. Tosi kaunis malli! http://langanpaastakiinni.blogspot.fi/2013/05/lahdon-tunnelmaa.html
   Muistan, että ensimmäiset sukat Fabelilla tuntui tosi hitaalta, kun oli lähinnä 7-veljeksellä tai Nallella tottunut tekemään, mutta kyllä ne siitä lopulta valmistuu. :)

   Poista
 6. Tosi nätit sukat ja kiva värivalinta :)

  VastaaPoista
 7. Kylläpä näyttää semisolidi (vai onko jopa pätkävärjätty) nalle kivalta valkoisen langan parina. Tuovat toisistaan parhaat puolet selvästi esiin. Kauniit sukat!

  VastaaPoista
 8. Kiitos, Lankakeiju, Virpi ja Neulisti. :) Rupesin miettimään semisolidin ja pätkävärjätyn langan eroa ja tulin siihen tulokseen, että tuo on mun silmään pätkävärjättyä. :)

  VastaaPoista
 9. Kauniit sukat. Blogissani on sinulle haaste. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Iik, pitääpä paneutua tuohon haasteeseen ajan kanssa. :)

   Poista