maanantai 24. marraskuuta 2014

Virkattu ja neulottu liivitunika

Aloitin tekemään tätä liivitunikaa jo kesällä, yhtenä kahdestakymmenestä JYH-työstä. Virkkasin tuolloin vain muutaman kerroksen helmaa, jonka jälkeen työ jäi tauolle pitkäksi aikaa. Kolmisen viikkoa sitten kaivoin työn uudestaan esiin (lähinnä siksi, että muut jäljellä olevat JYH-työt tökkivät vielä enemmän) ja pääsinkin mukavaan flowhun tämän kanssa; liivi valmistui lopulta nopeasti ja tuskattomasti muutamassa viikossa. Loppusilaukseksi löysin eilen äidin varastoista hauskat vintage-napit, jotka äiti arveli ratkoneensa "joskus jostakin".


Liivin yläosan suhteen vaivasi melkein loppumetreille epäusko sen suhteen, voiko siitä tulla hyvin istuva. Lähinnä siksi, etten ole ennen tehnyt tuollaista tyköistuvaa yläosaa ja pyöröpuikon kanssa sovittaminen oli hankalaa. Vielä valmiista yläosastakin ennen nappien kiinnittämistä ajattelin, että jääköhän nappilista repsottamaan. Mutta kun napit oli ommeltu, niin yläosa istui täydellisesti! Todellista aloittelijan tuuria. :)


Ohje on Novita-lehdestä, talvi 2013. Langat ovat farkunväristä ja harmaata Nallea sekä Nalle luontopolku jokea. Viimeksi mainittua metsästin aikanaan monesta eri kaupasta ja taisin tosiaan löytää lähiseudun viimeisen kerän, sillä toista kerää ei löytynyt enää mistään. Onneksi yksi kerä riitti ihan hyvin, vaikka lehden ohjeen mukaan lankaa olisi tarvittu kaksi kerää.
Virkkuukoukku oli ohjeen mukaisesti kokoa 3. Ohjetta pienemmän pyöröpuikon (koko 3,5) valinta ei perustunut taitoon tai hyvään arviointikykyyn, vaan siihen, että ohjeen mukaista 4-koon pyöröpuikkoa minulta ei sattunut löytymään. Hyvä näin. :)
Fiilis: aikahan sen vasta lopullisesti näyttää, mutta nyt tuntuu siltä, että tätä tulen käyttämään.

9 kommenttia:

 1. Todella kaunis ja tosiaan erinomaisesti istuva. Virkkuu- ja neuletyö sopivat kivasti yhteen. Nuo vintage-napitkin on kuin tuohon neuleeseen tehdyt. :)

  VastaaPoista
 2. Todella suloinen ja istuu hyvin.

  VastaaPoista
 3. Todella hyvin onnistunut ja kaunis liivi. Hienosti yhdistyy neule ja virkkaus. ilman muuta tuota kannattaa pitää, eikä tule toista samanlaista vastaan:)

  VastaaPoista
 4. Kaunis :) Ja niin tasaista jälkeä.

  VastaaPoista
 5. Kiitokset kommenteista! :) Tämä oli varmastikin tämän vuoden isotöisin työni, joten onnistuminen tässä tuntuu sitäkin paremmalta. :)

  VastaaPoista