torstai 11. joulukuuta 2014

Joulukalenteri, luukku 11: virkkuukoukkukotelo

Oivallinen lahja vannoutuneelle tai miksei aloittelevallekin virkkaajalle. Säilytyskotelo, jossa kaikki koukut ovat tallessa ja järjestyksessä sekä kulkevat kätevästi myös mukaan matkalle.


Näin tämmöisestä samantapaisesta kuvan Pinterestissä (missäs muualla), mutta ohjetta ei löytynyt. Tämmöisen tekeminen ei kuitenkaan ole mitenkään monimutkaista; virkataan vaan suorakaide, joka on pituudeltaan noin kaksi kertaa virkkuukoukun pituus ja inan päälle. Ommellaan suorakaiteen toiseen päähän kaksi nappia ja toiseen päähän ketjusilmukkalenksut nappien sulkemista varten. Ommellaan huopakankaasta koukuille taskut kuvan mukaisella tavalla ja lopuksi liimataan huopakangas kiinni virkattuun suorakaiteeseen.


Suorakaiteen voi virkata tavallisilla kiinteillä silmukoilla yksivärisenä tai raidallisena tai käyttää jotain mukavan tekstuurin jättävää virkkaustekniikkaa. Itse käytin virkkaustekniikkaa, joka englanniksi kulkee nimellä "moss stich", mutta järkevää suomennosta en löytänyt mistään. Neulesanakirja tuntee käsitteen suomennoksella helmineule, mutta virkkaukseen liittyen ei löydy suomennosta lainkaan. Olisiko sitten helmivirkkaus? :D Kertokaa ihmeessä jos tiedätte! Joka tapauksessa kuvallinen ohje vaihe vaiheelta löytyy Dream A Little Bigger -blogista. Tuolla on toteutettu pinta kolmella värillä, jolloin pinta näyttää vähän erilaiselta. Omani tein kahdella värillä siten, että aina kaksi kerrosta liilalla ja yksi kerros pinkillä. Mielestäni pinnasta tuli aikas hauska.

Lanka on Craftssonin 100% puuvillaista Yarncottonia ja koukku kokoa 3. Suoraan sanottuna tämä lanka on ehkä hieman liian lörppöä tähän, tämmöinen kotelo voisi olla vähän tukevampikin. Mutta ei se liikaa haittaa; tämä nimittäin päätyi jo ennakko-joululahjaksi itselle. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti