sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Pohjoisen raitoja

Viimeinen tämänvuotinen TDS-sukkaohje on nimeltään Nordic Stripes. Olimme kesälomareissussa ohjeen ilmestyessä ja pari päivää sen jälkeen, joten kovin tehokkaasti tämä rasti ei osaltani alkanut. Hidasteena toimi myös värivalinnan vaikeus ja se, että ohje ei oikein sytyttänyt. Tämä malli oli mielestäni aika mitäänsanomaton muihin Tourilla nähtyihin. Paljon kirjoneuleita tehneenä olisin kaivannut enemmän haastetta - ja vaikkei välttämättä haastettakaan, niin malli olisi kaivannut jonkun johtoajatuksen. Sinänsä ihan nättejä kirjoneuleraitoja vaikuttaa roiskitun malliin vähän sattumaskauppaa mitä missäkin kohtaa mieleen on juolahtanut. Jotenkin tuntuu, että kasvit, tähdet ja sydännauhat ovat ihan randomeita erillisiä teemoja, tai ainakaan minä en näe sitä punaista lankaa tässä... ehkäpä siksi korvasin puutteen konkreettisesti punaisella langalla.


Sukat aloitettiin kärjestä. Ne olisi ohjeen mukaan aloitettu minulle uudella aloitustavalla, jota innokkaana oppilaana kokeilinkin. Tapa oli kuitenkin sellainen, joka jätti kärkeen ruman sauman, joten purin ensimmäisen aloituksen ja tein tavallisen Judys magic cast on -aloituksen. Aloitustavan vaihtaminen oli nimittäin tällä etapilla sallittua. Samoin olisi ollut sallittua vahtaa neulomissuuntaa varresta varpaisiin, mutta sen mahdollisuuden jätin käyttämättä.

Sitten vaan kaaviota kaavion perään vuorotellen pohjavärin raitojen kanssa, välillä neulottiin apulanka jälkikäteen tehtävää kantapäätä varten ja sitten taas kaavioita ja raitoja ja lopuksi resori. Ja sitten viimeiseksi se kantapää. Aika tasapaksu prosessi siis kaikenkaikkiaan.


Vaikka olin malliin ja omiin värivalintoihini aivan kypsä koko tekemisen ajan, niin valmiina nämä yllättäen tuntuu ja näyttääkin ihan kivoilta. Sen verran jouluisilta ne väreistä johtuen vaikuttavat, että oli pakko heitellä kuvaan vähän vanua lumi-vaikutelman aikaansaamiseksi. Ja tuo Kevin tuossa... no, kävimme katsomassa Kätyri-leffan ja tämä pari vuotta sitten tehty lelu nousi jotenkin taas suosioon, ihan änkesi tuohon kuvaankin mukaan. :D

Nyt on viimeinen Tour-sukkapari valmis ja seuraavaksi ajatukset suunnataankin sitten Lentävän Lapasen Tour de Sock näyttelyn järjestelyihin. Jonkinlaisen yhteenvedon Tourista vielä varmaan kirjoittelen ja mainostan tapahtumaa enemmän, mutta sanottakoon jo nyt, että sukkanäyttelyn avajaiset pidetään 1.8 ja sinne tulee vierailijaksi ykkösetapin mallin suunnittelija Tiina Kuu. Ja tietysti vieraiksi toivotaan myös mahdollisimman paljon Touriin osallistuneita ja asiasta kiinnostuneita ympäri Suomea! :)

14 kommenttia:

 1. Kivannäköiswt sukat. Työläältä kuulosti, kun tein tekstiäsi. Onnittelut sitkeydestä. Upea lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Työläät nämä ei olleet sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan ennen kaikkea pitkäveteiset. Mutta vaatii senkin selättäminen sitkeyttä. :)

   Poista
 2. Kauniit sukat! itsekin ensin mietin, viitsinkö neuloa tätä mallia, mutta nyt - eka sukka kantapäätä vaille valmis - se tuntuukin ihan mukavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin se oli näissä kuin monessa muussakin jutussa, että lopputulos palkitsee. :)

   Poista
 3. Kauniit sukat ja onnistunut väritys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Olen itekin nyt jälkikäteen ihan tyytyväinen väritykseen, mutta joululahjaskat näistä tuli, sen verran jouluiset nää värit on! :)

   Poista
 4. Minulla oli aivan samoja fiiliksiä noissa sukissa. Malli aika mitäänsanomaton, kuvioista puuttui se jokin johtoajatus, neuloessa yksitoikkoista ja tylsää. Mutta, mutta. Valmiina ihan kivat sukat! Kannatti siis kuitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli juuri tätä Tourin antia, että tuli tehtyä sellaista mitä ei muuten olis tehnyt. Tässä kohtaa tosin vähän eri syystä kuin jollain muilla etapeilla... Mutta kyllä kannatti, koko ruljanssi, oli se sen verran kivaa! :)

   Poista
 5. Katsoin kuvasta, että onpa kivat sukat ja vähän ihmeissäni luin siun kypsyneen kuuloista tekstiä. :D Onneksi lopputulos oli sinunkin mieleesi, tosi kauniit sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä ne nyt omaankin silmään näyttää kivoilta, mutta luulen että se kypsyminen liittyi tuohon jälkikäteen tehtävään kantapäähän, kun tehtiin vaan suoraa pötköä jota ei voinut edes sovittaa ennen kuin lopuksi. (Ja varmaan tässä oli viimeisen kisaetapin tuomaa kisaväsymystä myös.)

   Poista
 6. Niinhän niistä tuli hienot joulusukat :)

  VastaaPoista