keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Nurjat räsymattosukat

Kun olin päättelemässä edellisiä räsymattosukkiani, pysähdyin pitkäksi aikaa ihastelemaan nurjan puolen kauneutta. Mietin ihan tosissani, että pitäisikö jättääkin nurja puoli oikeaksi. No, siinä vaiheessa oli enää hankala muuttaa suunnitelmaa, kun olin kuljettanut lankoja sukan nurjalla puolella, joka paljasti kyseessä olevan tosiaankin nurja puoli.


Mutta koska lankoja vielä jäi reilusti, niin en tietenkään voinut vastustaa kiusausta. Kauhean pitkävartisiksi sukiksi ei lankaa enää riittänyt, mutta nilkkasukkiin määrä oli juuri sopiva. Niinpä aloitin taas räsymattosukat samalla logiikalla kuin edellisetkin - kaksi riviä vuorotellen kahdella eri raitalangalla, mutta tällä kertaa nurin neuloen. Lankoina edelleen Novitan 7 veljestä Raita väreissä sateenkaari sekä harmaa-fuksia.


Näihinkin sukkiin tuli jälkeenpäin tehty sädekavennuskantapää, nurjana sekin. Ja värit menevät taas ihan tarkoituksellisesti eri tahtiin molemmissa sukissa.

Tuli sukkien valmistuttua mieleen, että kun jotkuthan kuulemma inhoaa nurjan neulomista, niin voisihan tämmöiset tehdä niinkin, että neuloo sukat nurjalta puolelta oikein ja kääntää lopuksi, kunhan muistaa sitten kuljettaa ne vaihtuvat langat siinä päällipuolella.


Näistä tuli omaan silmään tosi hauskat ja pinta muistuttaa paljon enemmän oikeata räsymattoa kuin niissä "oikein" neulotuissa. Saas nähdä, kuinka monta kommenttia tulee, että sukat on nurin päin jalassa. :)

24 kommenttia:

 1. Hei! Kivannäköiset! Montako kerrosta teit aina yhdellä langalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kaksi riviä aina yhdellä langalla kerrallaan.

   Poista
 2. On kyllä hyvän näköiset sukat!

  VastaaPoista
 3. Todella kivat! :) Hyvä käännellä neuleitaan välillä, kun nurjakin puoli toimii näin nätisti!

  VastaaPoista
 4. Tosi ihanat. (: Kerran ihastelin tutun jaloissa eräitä sukkia, jotka olivat tämän tyyppiset, mutta niissä oli jotain ruttuvartta tms. lisäksi. Ne oli tosi hienot, ja olen siitä asti miettinyt, että tällaiset nurjanpuoleiset pitäisi tehdä, mutta aina se on jäänyt muiden ideoiden varjoon! Hauskaa, että nyt moni muukin on innostunut näistä - eikä vain ajatuksen tasolla! :D

  VastaaPoista
 5. Mainiot! Ihana että toteutit idean. :)

  VastaaPoista
 6. Kauniit! Olen jo usein ihastellut omien sukkien nurjaa puolta, ja yhdet olen jo joskus kerennyt toteuttamaan. Ja tosiaan, nämä näyttävät vielä enemmän räsymatoilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Näitä vois jopa olla vaikea erottaa räsymatto-taustaa vasten!:)

   Poista
 7. Ovatpa hienot! Saisiko kuvan laittaa pinterestiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No toki, pinterestin ideahan onkin käsittääkseni, että linkki johtaa aina alkuperäiseen lähteeseen. :)

   Poista
  2. Kiitos, sinne meni (kiertoidean sivulle)!

   Poista
 8. Tosi nätit! :) Mä en vaan ikinä saa nurjalla puikkojen vaihtumiskohtia siistiks, vaan siihen jää aina elämääkin isompi rako, joten joutuisin tällaset varmaan tekemään ensin oikein ja sitten kääntämään nurin :D

  VastaaPoista
 9. Onpas kivat! Tätä täytyy kokeilla joskus ja tyhjentää vähän jämälankavarastoa.

  VastaaPoista