perjantai 10. helmikuuta 2017

Sukkia juhlavuoden vauvoille

Tätä on nyt hehkutettu kaikkialla neulepiireissä: neulotaan talkoilla sinivalkoiset sukat kaikille Suomen 100-vuotis juhlavuotena syntyville vauvoille. Tämähän on ihana idea!


Olin epämääräisen epävarmasti ajatellut, että tähän olisi kiva osallistua, mutta ajatus muuttui konkreettisemmaksi, kun Villasukkavuoden Marjaana kertoi haastaneensa itsensä neulomaan kokonaiset 100 paria villasukkia. Itse en ihan moiseen uskonut kykeneväni, mutta lupasin yrittää yhden parin kuukautta kohden eli 12 paria sinivalkoisia vauvansukkia.


Ensimmäisenä esittelyssä tammi- ja helmikuun sukat. Olen soveltanut näissä Tiina Kuun kirjoneulemalleja, eli ehtaa kotimaista tavaraa myös ohjerintamalla. Tammikuun sukat tein Tiinan ihanalla Echoes from Karelia (Kaikuja Karjalasta) -ohjeella käyttäen siitä kirjoneuleosiot. (Palmikkokin olisi ollut ihana, mutta ei näin pienissä sukissa ollut sille tilaa.)


Helmikuun sukkien kohdalla korkkasin Tiinan uuden kirjoneulekaavio-kirjaston; For the Love of Stranded Knitting. Tuonne Tiina on koonnut sekalaisia kirjoneulekuvioita yhteen tiedostoon ja jaotellut ne silmukkamäärän mukaan. Näissä pikkusukissa on käytetty 5 silmukan pituisia kuviontoistoja.


Näihin pikkusukkiinhan meinaa jäädä koukkuun! Miten mukavaa neuloa jotain niin söpöä, joka vielä valmistuu ihan hujauksessa. Jämälankojakin kuluu, ihan niitä pieniäkin loppuja. Näissä molemmissa pareissa lankana sininen Jawoll Superwash Solids sekä valkoinen Fabel.

10 kommenttia:

 1. Söpösiä kirjoneulesukkia pieniin jalkoihin. Kuten totesit näihin voi jäädä koukkuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinikka! :) Saas nähdä onko koko vuoden satsi valmis jo ennen kesää vai maltanko tehdä yhdet per kuukausi. ;)

   Poista
 2. Ihania sukkia - olet niin taitava näiden kirjoneuleiden kanssa! :-)

  VastaaPoista
 3. Suorastaan hellyttävän ihania sukkia!
  Itse aloitin juuri samantyylisiä pikkusukkia tyttäreni tytön kesävauvalle!
  Kiitos näistä malleista ja ihanaa kevättä!
  Toivoopi Terttu V.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vois vaikka itekin vaihtaa nyt väriä ja tehdä muutamat tyttö-sukatkin, kun ei kerran enää sinivalkoisia tarvita. :)

   Poista