maanantai 17. huhtikuuta 2017

Taika-neulepusero


Muutamassa edellisessä postauksessa olen kertonut tavoitteestani saada lisää sport-vahvuisia jämälankoja. Parit sukat on jo tästä lähtökohdasta syntynyt. Vaihteeksi teki kuitenkin mieli tehdä jotain muuta kuin sukkia.


Joskus käsitöiden syntyyn voi vaikuttaa aika sattumanvaraiset seikat, kuten tässä tapauksessa se, että olin joskus pakannut grafiitin harmaan ja kanervikon kirjavan Nalle-langan samaan pussiin. Sen seurauksena joskus kauan aikaa sitten selailemani Novita-lehden kuva nousi mieleeni ja siitä tuli idea käyttää nämä langat neulepaitaan.

 
Muistilokeroihin tallentunut ohje oli helposti jäljitettävissä nettihaun avulla. Tämä kaunis naisten neulepuseron ohje on näköjään ilmestynyt Novitalta syksyn 2014 numerossa. Totesin heti kättelyssä ohjetta silmäillessä, etten ala kyllä helmasta ylöspäin tekemään saumallista paitaa, mutta ohje oli helposti muunnettavissa ylhäältä alas neulottavaksi ja saumattomaksi.


Kaarrokkeen jälkeen aloitin tekemään kirjoneuleraitaa ohjeen mukaan, mutta totesin, ettei raita erotu pohjaväristä juuri lainkaan. Novitan kuva on varmastikin kovin käsitelty tai sitten mallipaidassa on käytetty Taika-lankaa, jonka värjäyserä on huomattavasti vaaleampi kuin tämä mikä minulla oli käytössä. Joka tapauksessa yhdistelmä ei toiminut, joten purin kirjoneuleen ja tein lisäraidan ihan vaan Nalle-Taialla. Yleensä en ole hirveän suuri kirjavien lankojen fani, mutta juuri tästä kanervikosta satun pitämään kovasti ja niinpä tästä tuli oikeastaan juuri kiva ihan näinkin, ilman kirjoneuleraitaa.

Monen sattuman summana siis syntyi aikas kiva peruspaita. Ja kuten varmaan huomaattekin, niin kuvaushetkellä vielä yllätti kevyt keväinen lumisade. :)

10 kommenttia:

 1. Kaunis on, hyvin muokattu tuosta ohjeesta, itse en hallitse kovin ylhäältä alas. Tää on tosi hieno! Itse suosin nykyään lyhythihaisia villasia ja alle jotain muuta. Toimii niin hyvin toimistotöissä.
  Pitäisi kyllä itsekin yrittää jotain tämän tapaista, väriä ylhäälle piristämään kasvoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan samaa mieltä että lyhythihainen hyvä sisätyöhön, muuten tulee rullattua hihoja.
   Ylhäältä alas paidan neulominen on opettelemisen arvoinen juttu, sen jälkeen ei muuten halua paitoja enää tehdäkään. Kävin itse ensin kurssin aiheesta ja se raha on kyllä maksanut itsensä takaisin monen onnistuneen neuleen muodossa.

   Poista
 2. "Pussilangoistasi" tuli oikein kiva pusero.
  Kytsättärelle: Ylhäältä alas puseron neulominen on tosi hyvä taito. Eikä se vaikeata ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kristiina!:)
   Samaa mieltä, että ei ole vaikea juttu ollenkaan tehdä neule ylhäältä alas, vaan loppujen lopuksi se on helpompi tapa.

   Poista
 3. Tosi kiva pusero! Tuollainen lyhythihainen villapaita on yllättävän kätevä :)

  VastaaPoista
 4. Sievä pusero ja just tuon takia ne langat oli samassa säilössä, hyvin sopii yhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, olikohan mulla ollut joku tämmönen ajatus alun perinkin? :D

   Poista