sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Tanssia Trapetsilla

Sukka-Finlandian viides etappi lähti käyntiin tänään aamusella. Viides kilpailusukka on Tiina Kaarelan, tuttavallisemmin Puikkomaisterin käsialaa.


Sirkusteemainen Trapetsi on hauska ja erikoinen malli, joka tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta tekniikkaa ja ihan erilaista tapaa lähteä rakentamaan sukkaa.


Sukka lähtee liikkeelle kärjestä ja kolmiokuviot muodostuvat lyhennetyin kerroksin. Varsi rakentuu myös lyhennettyjen kerrosten kolmioista ja sukansuu päättyy hauskaan neuletuppiloon (jotkut tunnistavat ehkä paremmin englanninkielisellä nimellä i-cord).


Kantapään kohtaan neulotaan ensin apulanka vähän aukkopeukalon tyyliin ja kantapää tehdään sitten vasta viimeisenä. Kantapään kruunaa kaunis kukkakuvio. Kantapään kavennukset kätkeytyvät osaksi kukkakuviota.


On mahtavaa, että sukkakisassa on juuri tällainenkin malli. Monille iso motivaatio lähteä mukaan kisaan on varmasti ollut juuri uuden oppiminen ja uskoisin että tässä mallissa uutta opittavaa tulee monelle. Korostaisin silti sitä, että ei nämä uudet tekniikat mitään ylitsepääsemättömän vaikeita ole muillekaan, vaan kokeilemalla sitä uutta voi oppia ihan jokainen. Kun vaan lähtee tekemään jotain "liian vaikeaa", niin on mahdollisuus huomata, ettei se liian vaikeaa ollutkaan.


Omasta testisukkaparistani tuli sirkusteemaisen nimen ja ulkonäön yllyttämänä riemunkirjava. Oivallinen malli siis myös upottaa erivärisiä jämiä. Toivottavasti moni innostuu kokeilemaan, joko nopeuskisassa tai kaikessa rauhassa pikkuhiljalleen.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hilpeää sirkusteemaan. :D Kiva välillä hullutella värien kanssa kun yleensä valitsen aika hillittyä. :)

   Poista
 2. Ai hitsi! Nyt on kyllä niin iloisen pirteä sukkamalli että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä hieno ja erilainen malli, suunnittelijan mielikuvitukselle hatunnosto! (vai sukannosto...?)

   Poista
 3. Onpas siinä pirteet sukat! Jostain syystä näin kantapäässä ensimmäisenä kannabislehden, enkä nyt saa sitä enää kukaksi muutettua, apua :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää että mulle tuli sama mielleyhtymä siinä vaiheessa kun sukat oli jo valmiit. Toivoin että kukaan muu ei näkisi sitä niin mutta kyllä fb:ssäkin jo moni ilmottautui. En sit viitsinyt valmiita sukkia purkaa, mutta ehkäpä muut ette valitse vihreää kantapääkukan väriksi. :D

   Poista