keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Onnenmaa

Sukka-Finlandian viimeinen kisaohje on Merja Ojanperän pitsisen romanttinen sukkamalli, Onnenmaa, joka julkaistiin sopivasti tänään ystävänpäivänä.


En ole aiemmin ollut kovinkaan innostunut tällä hetkellä niin muodikkaista specle-värjätyistä langoista (eli tuollaisista epäsäännöllisin pienin läiskin pilkutetuista), mutta näihin sukkiin lankaa valitessani yksi vyyhti Handun specle-värjättyä Paksukkista hyppäsi syliini eikä enää lähtenyt siitä pois. Ja ihmeekseni tykkäänkin tästä sukkien pitsisestä ja pilkullisesta pinnasta kovasti. Koristeraitaan käytin Keväällä Kerran sukista ylijäänyttä sinistä Paksukkista - toista väriä kuluu näihin sukkiin vain muutama metri, joten sitä varten ei tosiaan kannata uutta lankaa ostaa.


Onnenmaa-sukissa leikitellään erilaisilla pitseillä ja lopuksi tehdään hauska, omintakeinen kärki, jossa kärkikavennukset piilotetaan pitsikuvion sekaan ja kärjen silmukat silmukoidaan pystysuunnassa niin, että silmukointi jatkaa jalkaterän pitsin keskilinjaa katkeamattomasti.

Näin on Sukka-Finlandian kaikki sukkaparit vihdoinkin  saatettu kilpailijoiden ja suuren yleisön nähtäville. Jokainen pari on tuonut kisaa jotain uutta ja erilaista. Näkemäni palaute on ollut hurjan positiivista, vaikka osa sukkamalleista onkin herättänyt kauhusekaisia kommentteja jonkin vaikean tekniikan suhteen. Olen tyytyväinen siihen, miten monipuolisen tarjonnan erilaisia malleja tämä kisa onnistui tarjoamaan. Vaikka itse testineuloinkin kaikki sukat etukäteen ja siksi ehkä paras kisahuuma meni osaltani vähän ohi, niin olen ilahtuneena seurannut jokaista valmistunutta sukkaparia Sukka-Finlandian sivuilla, Facebookin ryhmissä ja Instagramissa. Ehdottomasti järjestämisen arvoinen kilpailu!

6 kommenttia:

 1. Itsekään en ole ollut innostunut tuosta värjäystavasta mutta noissa pitsisukissa se näyttää kauniilta.
  Hyvää Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, hyvää ystävänpäivää! Näissä tuo pilkutus on aika hento väritykseltään, ehkä siksi tuntuu kivemmalta.

   Poista
 2. Todella kauniit sukat! Olen ihastellut muitakin Sukka-Finlandia -sukkiasi ja niiden onnistuneita värejä, olet todella löytänyt malleihin sopivat väriyhdistelmät! Itse aloitin nuo Onnenmaa-sukat vähän turhan tummasta langasta, on vaikea tihrustaa mitä edellisellä kerroksella on tullut tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Kivoja sukkia on syntynyt kilpailun tiimoilta omastakin mielestä. Mulla on ollut värivalinnoissa apuja ja lisäksi enemmän aikaa kuin kisailijoilla. Mutta kyllä siellä on tullut paljon upeita pareja nopeusneulojillakin. Ja lisäksi niitä vähän muokattuja luovassa sarjassa!

   Poista
 3. Todella kauniit! Yleensä paksut pitsisukat on miun silmään tönkköjä, mut nämä onnistuvat näyttämään siroilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Paksukkis ei nimestä huolimatta oo ihan kamalan paksua kuitenkaan. Mutta voi johtua sirosta mallistakin. :) (tarkoitin tuossa nyt sukkamallia, jalkamalli on kyllä myös oikein siro neitokainen.):D

   Poista