sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Langanloppulapaset

Amerikkalaisen Kathy Lewinskin suunnittelemat Yarn End Mittens -lapaset ovat nimensä mukaisesti omiaan langanloppujen kuluttamiseen. Itse en innostunut hirveästi leikkimään väreillä, koska lankajämiäni oli sen verran paljon jäljellä ja näistä tuntui tulevan hyvät näin.


Muutin alkuperäistä ohjetta aika paljon. Ensinnäkin nämä jämälankani ovat Nallea ja Maijaa, eli ohjeen lankoja paljon paksumpia. Tämä pakotti vähentämään silmukkamäärää reilusti ja siten koko kuvio muodostui isommaksi ja kuviontoistoja tuli vähemmän.
Ranteensuun taittoreunan ja heti sen jälkeen alkavan kirjoneulekuvion sijaan aloitin kaksivärisellä joustimella ja tein ranneosaan kirjoneuletta vain pari kuvioriviä.
Peukaloon päästessäni en tainnut muistaa koko ohjetta enää ollenkaan, vaan jatkoin vain lapasen kuviointia. Nyt jälkikäteen katsottuna ohjeessa näyttääkin olevan pilkkupeukalo.

Samoja jämälankoja on nähty tämän talven lapasissa aiemminkin. Eiväthän ne jämälangat vieläkään millään muotoa loppuneet, mutta talven saldona tällä saralla on neljät sport-vahvuiset kirjoneulelapaset ja kyllä niitä jämiä nyt on vähän vähemmän.


Jos muuten kirjoneule jaksaa kevättä kohti mentäessä vielä innostaa, niin Lentävässä Lapasessa järjestetään vielä yksi Kirjoneuleiltakoulu 26.4. Vapaita paikkoja näyttää olevan vielä muutama.

10 kommenttia:

  1. Ihana rivi kauniita lapasia! :) Langanlopuista puheen ollen, niin Tajunnanvirta-KAL alkaa loppukuusta, jos jämälankasukkien neulominen innostaa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos vinkistä, pitääpä tsekata tuo! :)

      Poista
  2. Upeita lapasia! Innostuisinpa minäkin neulomaan enemmän lapasia. Nyt käytössä olevat ovat jo aika nuhjuisen näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tää oli tän talven innostus. Lapaset on jotenkin aika nopeita ja yksinkertaisia neuloa, helposti niistä innostuu kun vaan alkaa. :D

      Poista
  3. Aivan ihania lapasia oletkin saanut aikaiseksi! Itse kuluttelen langanloppuja paraikaa sukkiin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aina niitä jämiä vaan tuntuu riittävän, vaikka niitä milloin mihinkin projektiin yrittää hukuttaa. :D

      Poista
  4. Tuollaiset vanttuut kelpaisi kyllä minullekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! - ja sitten rohkeasti vaan neulomaan. ;)

      Poista
  5. Voi, miten ihanan värikkäitä ja kauniita lapasia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Värit on ihan must täällä pimeässä pohjolassa! :)

      Poista