sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Yhteen kietoutueet

Tänään alkoi Sukka-Finlandia kilpailun lämmittelykierros. Se tarkoittaa sitä, että ensimmäinen ohje julkaistaan, mutta tällä etapilla ei vielä varsinaisesti kisata nopeudesta. Joulunaika halutaan rauhoittaa jouluvalmisteluille, mutta jos kaikki joululahjat ei ole vielä keksittynä, niin nämä ehtii hyvin vielä jouluksi pakettiin. Varsinaiseen kilpailuun ehtii ilmottautua loppiaiseen saakka ja sen jälkeenkin, jos ei aio kisata joukkueessa ja tosissaan.

Airi Keränen ja Sari Passi ovat yhdessä suunnitelleet tämän molempien ensimmäisen sukkamallin. Mallin nimi on Yhteenkietoutuneet. Kärjestä aloitettavassa mallissa kieputellaan palmikoita, virkataan pampuloita ja väliin tehdään yhdenlainen versio tiimalasikantapäästä. Sukansuulle virkataan monivärinen reunus. Oikein hauska malli, jossa kokeneellekin neulojalle saattaa tulla joku uusi tekniikka vastaan.

Omat sukkani ovat ohjeen julkaisuhetkellä jo valmiina, koska olin mukana testineulomassa niitä. Ihastuin malliin ensisilmäyksellä, erityisesti noihin super-söpöihin pampuloihin! Langaksi valitsin Handun Paksukkiksen ja pampuloissa yhdistin jotain fingering-paksuista sukkalankaa samanväriseen mohairiin. Reunuksessa on edellä mainittujen lisäksi KlompeLompe Spøttiä.

 
Minulta on jo kysytty, miltä pampulat tuntuvat kengän kanssa enkä osaa vastata, sillä en ole vielä kokeillut, mutta arvelen että nämä sukat ovat parhaimmillaan sisäkäytössä. Ja kyllähän sellaisia sisäsukkiakin ihmisellä kannattaa olla. Näin sievät sopii hyvin mekon kanssa käytettäviksi. :)

4 kommenttia:

  1. Nämä olivat tuore ja mielenkiintoinen malli. Neulon heti kun jouluhommat saa alta pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin, nuo virkatut osiot ja tekniikat olivat uutta. :)

      Poista
    2. Jäipä sanomatta, että sun neulomat sukat on tosi hyvän väriset.

      Poista
    3. Kiitos! Nyt on tämmöinen ruskea kausi menossa. :)

      Poista