lauantai 12. kesäkuuta 2021

Tiny Dancer -paita

Joulukuussa 2014 voitin PäiviH:n Tanssivat puikot -blogin arvonnasta ihanaisen vyyhdin Miss Babsin Yummy 2-ply  merinolankaa värissä Smurf & Turf. Vyyhti oli ihana ja olenkin vuosien varrella suunnitellut neuloa siitä yhtä ja toista, mutta aina on jäänyt tunne, että tästä spesiaalista langasta pitää neuloa jotain vielä spesiaalimpaa.

Lopulta löysin Tiny Dancer neulepaidan, joka on erityisesti suunniteltu kirjavalle langalle jonka pariksi valitaan toinen yksivärinen lanka. Tähän valikoitui kaveriksi tummansininen Adriafil Genziana. Mallin on suunnitellut Mary Annarella.

Paidan kuviointi muodostetaan mosaiikkineuleena eli nostetuin silmukoin. Neulominen tapahtuu siis aina yhdellä värillä kerrallaan. Paidan rakenne on mielenkiintoinen ja kokonaisuudessaan se on rentoa ja nopsaa neulottavaa; joskaan mulla työ ei edennyt nopeasti, vaan jäi monta kertaa sivuun jonkun muun työn viedessä huomion.

Ehkä näistä viivytyksistä johtuen inspiraatio loppui kesken ja hihat jäi neulomatta, ainakin toistaiseksi. Huomasin nimittäin, että tämä toimii ihan hyvin liivinä tai jopa hihattomana toppina. Voi olla että palaan hihoihin syksyllä, mutta toistaiseksi tykkään tästä näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti