perjantai 9. heinäkuuta 2021

Block Printed Socks

Dolly Laishramin suunnittelema sukkamalli, Block Printed Socks, on sekä näyttävän näköinen että tekotavaltaan mielenkiintoinen. 

 

 

Kuvio syntyy kokonaisuudessaan mosaiikkineuleena. Se ei ole varsinaisesti vaikea, mutta vaatii tarkkaavaisuutta kaavion seuraamisessa. Sukat neulotaan varpaista varteen. Kantapää on perinteinen tiimalasikantapää vähän tavallisuudesta poikkeavin käännöksin. Varren päättelin tubular bind off -tekniikalla neuloen (perinteinen tapahan on ompelemalla).

Malliin sopii mainiosti taustaväriksi kirjava lanka. Tässä parissa taustavärin lankana Regian Design Linen Garden Effects by Kristin Nikholas, värissä blue thyme. Valkoinen on Hjertegarnin Sock 4 -sukkalankaa. Neulomisen alkuvaiheessa pelkäsin kirjavan langan olevan liian kirjavaa, mutta lopputulos on mielestäni ihan toimiva. Voisi näistä vähemmänkin kirjavan version silti neuloa.

Tämmöisiä lyhytvartisia sukkia on mukavan nopea neuloa. Kesäkuumalla pieni käsityö on muutenkin kivempi (=vilpoisampia) neulottava kuin iso. Huivit ja villapaidat saa siis suosiolla odottaa helteiden loppumista.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisen näköinen kuvio ja sievät värit <3 Totta, että näillä säillä ei suuria neuleita tehdä :D Lyhytvartiset sukat ovat mukavat käyttää. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista