lauantai 2. huhtikuuta 2022

Auringonkukkia

Monien muiden tavoin olen käsitellyt Euroopassa syttyneeseen sotaan liittyvää järkytystä ja ahdistusta neulomalla Ukrainan väreissä. 

Etsin jotain Ukrainan kansalliskukkaan, eli auringonkukkaan, liittyvää kirjoneulemallia. Nyt on julkaistu lyhyessä ajassa useita upeita uusia malleja, mutta sodan ensimmäisinä päivinä ei mitään puhuttelevaa löytynyt. Kun ei löytynyt valmista, niin piti muokata. Otin "kukka"-kuvion Tiina Kuun kirjasta Tuhansien villasukkien maa, muokkaamalla mallia Koneeseen kadonnut, jossa on kukkien (tai ehkä oikeasti koneen rattaiden) lisäksi myös ketjurivejä, mutta ne jätin pois. (Koska toivon, ettei sodan kahleet Ukrainassa kestä pitkään!) 

Päätin neulomisen lisäksi lahjoittaa rahaa Ukrainan pakolaisten auttamiseksi ja haastan muut tekemään samoin omien mahdollisuuksien mukaan. Lahjoituksia voi ohjata Ukrainaan monien tahojen kautta, pääasia on, että valitsee luotettavan järjestön jolla on taitoa ja kokemusta humanitaarisesta auttamistyöstä. Valitsin tehdä lahjoitukseni UN Women Suomen kautta. Rahat ohjataan erityisesti naisten, lasten, vammaisten ja vanhusten auttamiseen, eli ihmisryhmien, jotka ovat sotatilanteissa usein erityisen haavoittuvaisessa asemassa. 


UN Women Suomen sivuilta hätäapukeräyksestä: Lahjoita 20€ tekstaamalla UNW20 numeroon 16499 tai haluamasi summa MobilePaylla numeroon 58961.

2 kommenttia:

  1. Kauniit sukat!
    Minäkin olen yhdet sukat neulonut ainakin vähän sinnepäin Ukrainan väreissä ja Lankakaapista tilasin yhdet Ukraina-langat. Ne on vielä neulomatta. Lahjoitettukin on. Loppuisi jo ikävä sota...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä nää värit puhuttelee, kun asia on koko ajan enemmän tai vähemmän mielessä. (Vaikka ei tää munkaan sininen taida ihan oikeaa sävyä olla.) Voi kun joku nyt osais tuohon tilanteeseen laittaa stopin. 😢

      Poista