sunnuntai 3. maaliskuuta 2024

Pikku kaverit

Esther Braithwaite on kanadalainen neulesuunnittelija, jonka erityisalaa ovat pienet suloiset nukkehahmot. Olen aiemmin tehnyt sarjan pieniä metsän eläimiä hänen Mini Forest Friends ohjeellaan. Nyt innostuin tekemään vähän lisää eläinhahmoja.

Ensin tein pienen lampaan ja tiikerin yhdistelemällä molemmissa kahta ohjetta. Lampaan idea lähti Farm Friend Collectioniin kuuluvan Pen Pals ohjeen lampaasta ja tiikerin inspiraationa oli Jungle Buddies sarjan tiikeri. Muunsin molemmat Mini Forest Friends ohjeen mukaiseen kokoon. Näistä tuli paljon edellisiä pienemmän mini-hahmot, koska käytin ohuempaa lankaa ja puikkoja.


Sitten tein pari pientä karhua Fuzzy Teddy ohjeella. Tässä on noista aiemmista ohjeista poiketen vähän muotoilua kuonossa, mikä tekee karhuista ihanan  ilmeikkäitä. Väriä vaihtamalla syntyi ruskeakarhu ja jääkarhu. Paidoissa käytin Fairisle Friends ilmaisohjeen paitakaaviota.


Seuraavaksi päätin tehdä pikkulampaan kaveriksi isomman sisaruksen, jossa on käytetty Pen Pals lampaan ohjetta sekä Fairisle Friesndsin paitakaaviota. "Lampaanvillakohtiin" laitoin pörrölankaa tavallisen langan kaveriksi.


Lopuksi tein vielä pienen kissan Kitty Friends ohjetta mukaillen. Palmikkopaidan ohje on Izzy Buddy Boy Dolls ilmaisohjeesta. Pörrölanka kulkee niin kissan kuin paidankin langan rinnalla ja niinpä kisusta tulikin aivan erityisen pehmoinen ja suloinen.

Olen jo jonkin aikaa kerännyt kaikki valmiiden töiden päätellyt langanpätkät pieneen purkkiin ja niitä pystyin nyt hyödyntämään pehmojen täytteenä. Näin tulee lanka hyödynnettyä viimeistä pätkää myöten!

Viimeisessä kuvassa vielä kaikki hahmot yhdessä, niin näkyy tuo minihahmojen ja isompien hamojen kokoero. Tosin langanpaksuus ja puikkokokokin vaikuttavat paljon, sillä aiemmin paksusta langasta tekemäni mini-hahmot ovat melkein näiden isompien hamojen kokoisia.

Näitä hahmoja on kiva ja joutuisa tehdä. Näitähän voisi hyvin käyttää myös neuletiheyden testaamiseen, koska pieniä eläinhahmoja on takuulla kivempi tehdä kuin mallitilkkuja.

8 kommenttia:

 1. Voi miten suloisia pehmoeläimiä !

  VastaaPoista
 2. Kyllä on ihania.😍 Kiitos kun laitoit linkin mistä ohjeet löytyvät

  VastaaPoista
 3. Ihania!!! Kiitos paljon linkeistä.

  VastaaPoista
 4. Suloisia. Pikkulapset tuntuvat tykkäävän tämmöisistä kovastikin. Mahtuvat sopivasti käteen ja taskuun mukana kuljetettavaksi.

  VastaaPoista