lauantai 4. toukokuuta 2024

Baltic Princess sukat

Tiina Kuu on yksi kestosuosikeistani neulesuunnittelijoiden joukossa. Hänen mallinsa ovat tietysti kauniita, mutta lisäksi ohjeet ovat sillä tavalla loppuun asti mietittyjä, että mitään yksityiskohtaa ei ole jätetty sattuman varaan. Ohjeissa on tiettyjä yksityiskohtia, joita en ole huomannut kenenkään muun suunnittelijan huomioivan. Esimerkkinä kerroksen vaihtumiskohdan häivyttäminen kirjoneuleessa huomaamattomasti yksinkertaisilla pienillä jujuilla.


Neuloin ihanat Baltic Princess sukat vanhalla, jo vuonna 2017 julkaistulla ohjeella. Omassa neulottavien jonossani se on tainnut olla siitä saakka ja eteni nyt vihdoin toteutusvaiheeseen saakka.


Osan ohjeen nerokkuudesta huomasin vasta neulomisen edetessä. Ohjeessa oli huomioitu juuri edellä mainittu kerroksen vaihtumiskohdan häivyttäminen, mutta tässä oli menty vielä pidemmälle; pohjan kuviointi ei alkanut suoraan kakkospuikolla, vaan jalkapöydän kuvio jatkui tarvittavissa kohdissa jalkapohjan puolelle niin, ettei mitään tarkkaa jalkapohjan ja jalkapöydän välistä rajaa muodostunut.


Myös langat olivat tässä projektissa ihanuuksia; Jyväskylän neulefestareilta ostettu Kettu Yarnin Everyday Sock Merino läikehtivän liilana (Lucky Skein, eli toista samanlaisat ei välttämättä löydy) sekä Wanhan sataman kädentaitojen messuilta ostettu Nettilangan Lumoava Sukka, niinikään värikartan ulkopuolinen vyyhti. Ei näillä eväillä voi muuta tulla kuin ihana lopputulos! <3

4 kommenttia: