perjantai 9. toukokuuta 2014

Pieni blogihistoriikki, osa 3

Viimeiseen blogihistoriikin osaan ajattelin kerätä vähän statistiikkaa sekä merkityksellisiltä tuntuneita töitä.
Kaikenkaikkiaan käyntejä blogiin on kertynyt 41708 kappaletta (tänään klo 06.49). Ei minulla ole hajuakaan, että onko se paljon vai vähän vuoden aikana, mutta kyllä se ihan mukavalta luvulta kuitenkin tuntuu. Postauksia on tullut rustattua vuoden aikana 123 kappaletta.


Eniten katsotut postaukset ovat pöllöheijastimet ja Itse Ilkimys minionpipo, joita molempia on käyty katsomassa lähemmäs 900 kertaa. Itse Ilkimys ja minion ovat myös yhdet yleisimmistä hakusanoista, joilla blogiini on eksytty; pipon lisäksi on etsitty usein myös virkattua minion-lelua.

Tutoriaalit pitävät myös pintansa suosituimpien postausten listassa. Erityisesti virkattu kruunu ja räsymaton lyhentäminen ovat olleet kestosuosikkeja.


Omat suosikkityöni ovat yleensä kirjoneuleita, koska tykkään eniten tehdä niitä. Esim. norsusukat, kettusukat, kultalintukämmekkäät, maitohorsmasukat ja viimeisimpänä valmistuneet hevossukat on olleet omia lemppareita. Ja tää poncokin ja nää Novitan sukkalehden kirjoneulesukat...

Neuleen päälle kirjominen silmukoita jäljitellen on uusi, viime syksynä opeteltu tekniikka. Sillä on syntynyt ainakin Vancouver Canucks -fanisukat, ninjaturtlesukat ja Super-Mariosukat. Tämä tekniikka sopii joihinkin juttuihin paremmin kuin kirjoneule, mutta on kyllä hurjasti työläämpi.

Aika monta juttua on tullut virkattuakin. Erityisesti tykkään tästä rastavärisestä olkalaukusta - tähän laukkuun tuli myös ommeltua vuori ompelukoneen kanssa hyvässä yhteistyössä. (Muuten en olekaan tainnut kaivaa ompelukonetta esille koko vuonna.) Myös tämä virkattu tunika onnistui aika kivasti, vaikka tekisin kyllä seuraavaan versioon vähän erilaisen yläosan.


Noloin/hassuin/oudoin työni on ehdottomasti riikinkukonsulka-leikkikorvikset, mutta niistäkin oli saajalleen iloa, joten kannatti tehdä. :)

Kuten aiemmin mainitsin, niin useimmat tekemäni työt on tehty lahjaksi jollekin toiselle. Niinpä tekemisen prosessiin liittyy aina myös se ihminen, jolle olen tekemässä. Joskus se hyvä fiilis työstä voi tulla vain siitä, että sitä tekee jollekin spesiaalille tyypille!


No niin, nyt on muisteltu kulunutta vuotta kerrakseen. Onhan tosin vähän hassua kirjoittaa kolmen osan historiikki yhdestä vuodesta, mutta se kuvastaa varmaan juuri sitä, että tästä blogista on vuoden aikana muodostunut mulle tärkeä juttu: tää on kivaa ja haluan jatkaa. Te lukijat ootte tietysti yksi tärkeimmistä asioista, jotka tekee tästä niin kivaa, joten kiitos kuluneesta vuodesta teille, jotka ootte hypänneet kyytiin matkan varrella! <3

Mutta nyt on aika lopettaa muistelot ja suunnata tulevaan. Keskeneräisten kasassa on tällä hetkellä vain kaksi työtä, mutta suunnitelmien jono on loputon, varsinkin kun se jatkuvasti lisääntyy.

Synttäriarvonta jatkuu vielä tämän viikon, tervetuloa osallistumaan. :)

2 kommenttia:

  1. On ollut kiva lukea historiikkiasi ja katsella töitäsi. Minä löysin blogisi alkuvuodesta ja iloitsen siitä että löysin :) Blogistasi näkee, että se on tärkeä sinulle. Kaikki työt, kuvat, jutut ja etenkin se, että jaksat vastata kommentteihin. Tosi mukava ja piristävä blogi, eikä ollenkaan hassua tehdä kolmeosaista historiikkia, riittäähän sinulla aineistoa. Mukavaa tulevaisuutta ja pitkää ikää blogillesi :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta palautteesta! :)

    VastaaPoista