tiistai 6. toukokuuta 2014

Outo hartiahuivitapaus

Tein ensimmäisen neulotun hartiahuivini. Siitä oli tarkoitus tulla puoliympyrän muotoinen klassinen hartiahuivi. Ohjeen otin Garnstudiolta, se vaikutti helpolta ja selkeältä. Seurasin - tai siis kuvittelin seuraavani ohjetta täsmällisesti. Mutta jotain tosi outoa tapahtui... Tämmöisen hartiahuivin muotohan ei siis varsinaisesti hahmotu vielä puikoilla, koska se on siinä pyöröpuikolla ikäänkuin epämääräisessä mytyssä. Tai ainakaan ensimmäistä hartiahuiviaan tekevälle ei hahmotu. Ihmettelin kyllä sitä myttyä vähän, mutta kun kaikki muutkin olivat kirjoitelleet, miten pingotuksen yhteydessä vasta huivin todellinen luonne paljastuu ja vasta sitten se pääsee oikeuksiinsa, niin sivuutin ihmetykseni ja odotin pingotuksen ihmettä. Ja näin sille pingotuksen yhteydessä sitten kävi:


Eli siis puoliympyrän sijaan tulikin kokoympyrä. Ja yhdeksän sakaran sijaan tuli 33 sakaraa! Näen sen kyllä ihan selvästi, mutta ei hajuakaan, miten tähän lopputulokseen päädyin! Siis koska tein ohjeen mukaan... paitsi että en tehnyt, mutta en yhtään ymmärrä, mitä tein toisin! Melkein pakko yrittää samaa mallia uudestaan mysteerin selvittämiseksi! Tai jos jollain on selitys valmiina, niin kuulisin sen mielellään.


Olin ajatellut antaa tämän äitienpäivälahjaksi, mutta en taida viitsiä. Malli on luultavasti tällaisenaan liian moderni ja omituinen äidilleni. Jollekin vähemmän klassisen tyylin ystävälle tämä huivi tosin saattaisi sopia tällaisenakin; siis eihän se ole mitenkään ruma tai kamala... kunhan vaan vähän outo. Tai ainakin hyvin erilainen, kuin olin odottanut. Ja hyvin erilainen, kuin ohjeessa.


Lanka on Novitan Huurretta, joka on sekä kaunista että mukavaa neulottavaa, vaikka siinä onkin joukossa aika paljon akryylia. Ei tunnu akryylilangalta, varmaan siksi, että mukana on myös villaa ja mohairia. Lankakerä loppui juuri ennen päättelykerrosta, joten tein päättelyn sinisellä liukuvärjätyllä Dropsin Delightilla. Hämmästyksekseni lanka oli täsmälleen saman väristä eikä se poikennut ulkonäöltään Huurteesta muutenkaan paitsi sen osalta, että Delight ei ole tasapaksua ja Huurre on. Valmiissa työssä mitään eroa ei ole havaittavissa. Pyöröpuikko työssä oli kokoa 5.

11 kommenttia:

 1. Hups, muutama ylimääräinen sakara tosiaan! Mutta tosi kaunis huivi ja istuu hyvin hartioille.

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis! Sitten kun keksit missä teit väärin, niin kerro. Minä tahtoisin just tuollaisen "väärintehdyn" huivin itselleni. :)

  VastaaPoista
 3. Taitava olet minun mielestäni. Tuo on erityisen kaunis, tykkään. Ei yhtään haittaa jos säveltelit omiasi.

  VastaaPoista
 4. Upeasti kyllä istuu päälle :-)
  Mielenkiintoinen "virhe" on kyllä jossain kohtaa tullu, mutta ei ollenkaan huonoon paikkaan :-D

  VastaaPoista
 5. Tuohan on upea! Ihana. Kyllä kelpaa antaa lahjaksi.

  VastaaPoista
 6. Tosi ihana huivi/hartianlämmitin, vaikka "virheellisesti" teitkin ja lankakin näyttää tosi kivalta :)

  VastaaPoista
 7. Kaunishan tuo on ja pysyy ainakin hartioita lämmittämässä :)

  VastaaPoista
 8. Todella kaunis huivi. Ja niin kauniisti näkyy tuo värien raidoittuminen. Kyllä tämmöinen ainakin mulle kelpais hyvinkin :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteista! Mietin vielä, jos kuitenkin antaisin huivin äidille. FB:n huiviryhmässä joku huomautti, että mallikertoja on tullut nelinkertainen määrä ja huivia tiiraamalla pääsinkin virheeni jäljille. Virhe on tapahtunut heti alkuvaiheessa: ohjeen rivillä 7 on 16 mallikertaa eli kaksinkertainen määrä alkuperäiseen ja heti sen jälkeen parin kerroksen päästä mallikertojen määrä on jo tuo 32 eli taas kaksinkertainen edelliseen verrattuna. Ja siitä eteenpäin ei enää ole tehty ylimääräisiä lisäyksiä. Siinäpä tämän huivin ohje yksinkertaisuudessaan. :)

  VastaaPoista
 10. Anna vaan huivi lahjaksi, kaunis siitä tuli omana versiona!

  VastaaPoista
 11. Hienohan siitä tuli näinkin =)

  VastaaPoista