maanantai 12. tammikuuta 2015

Joulukuun muistelot

Olen vähän myöhässä tämän joulukuun koosteeni kanssa, yleensähän olen tehnyt kuukausikoosteen heti kuun vaihduttua. Joulun ja uudenvuoden juhlinta vei ajatuksia muualle ja sen jälkeen tietysti töihin paluu loman jälkeen otti voimille. Ja ollaan me tehty kotona vähän remonttiakin. Täytyy myös sanoa, että joulukuinen blogijoulukalenteriurakka oli rankempi kuin olin kuvitellut. Olinhan tietysti suurimman osan töistä tehnyt jo etukäteen, mutta kuitenkin päivittäinen bloggaustahti tuntui melkoisen tiiviiltä minun makuuni.


Näissä parissa ensimmäisessä kuvassa siis esiteltynä kaikki 24 joulukalenteri-työtä. Tarkempia tietoja löytyy joulukuulta kunkin kalenteripostauksen kohdalta.
Näitä ideoita oli kiva keksiä ja pieniä, nopeasti valmistuvia töitä hauska tehdä. Ja moni näistä töistä päätyi oikeastikin joululahjaksi.


Joulukuussa tuli tehtyä myös mm. tonttulakki, sukat ja kolmet lasten lapaset. Loput joulukuussa valmistuneet käsityöt olen ehtinyt postata vasta tammikuun puolella, joten jääkööt ne tammikuun koosteeseen.


Muita joulukuun mainittavia asioita lienee epäonnistuminen peräti kahdessa haasteessa: JYH 2014 päättyi osaltani siten, että kaksi työtä kahdestakymmenestä jäi kesken. Norjalaisneuletakin rutistin loppuun tammikuun alettua, mutta viimeinen keskeneräinen työ taitaa mennä purkuun, koska sitä on aloitettu vain hieman ja inspiraatio on kaikonnut tiehensä - ja langoillekin olen jo keksinyt uudet suunnitelmat. Ja toisena haasteena Silmukan ytimestä haaste, joka jäi joulukuussa ensimmäistä kertaa osaltani toteuttamatta.

Ei nämä epäonnistumiset kuitenkaan liikaa jääneet harmittamaan, oli vaan turhan paljon muuta ajateltavaa tällä kertaa ja onneksi osaan suhtautua näihin haasteisiin leikkimielellä, niinkuin ne on tarkoitettukin. Nyt siispä kohti uutta vuotta ja uusia haasteita - ilmottauduin nimittäin mukaan lankalaihikseen ja asetin tavoitteeksi vähentää kolme kiloa lankaa tämän vuoden aikana. Tavoite oli aivan hatusta temmattu enkä tiedä, onko se lainkaan realistinen. Mutta jospa tässä alottaisi taas jonkin ison palapeittoprojektin ja yrittäisi aina uusiin töihin entistä tarkemmin silmäillä jo olemassa olevaa lankavarastoa - niin ja tietysti yrittäisi kiertää lankakaupat kaukaa - niin ehkäpä tuo on savutettavissa.

4 kommenttia:

 1. Noi lapaset on aivat ihania! Minäkin lähdin mukaan lankalaihikseen, kahdeksan kiloa tavoitteena. Se ei ole ylivoimaista, jos osaan pitää pään kylmänä lankakauppojen läheisyydessä. Pitää valita näistä kotivarastoista ensin paksut ja painavat langat puikoille, niin pääsee hyvään alkuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, kahdeksan kiloa kuulostaa hurjalta, tsemppiä tavoitteeseen! En oikeastaan epäile, ettenkö tekisi yli kolmen kilon edestä käsitöitä reippaastikin, mutta se uusien lankojen ostaminen tässä eniten epäilyttää... ;)

   Poista
 2. Sä oot Tiia kyllä taitava! Minäkin laihistelen omaksi ilokseni. Viime vuonna pienensin lankavarastoa 8,5kg, mutta lihotinkin sit liki 20kg. Eli kyllä toi 8kg on ihan mahdollista, jos pystyy olemaan ostamatta yhtään uusia lankoja. Mikä on mulle kyllä aivan mahdoton tehtävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Hanna! :) Voi olla, että tarvii sitten laittaa lisätavoite kesken vuoden,jos kolme kiloa alkaa tuntua liian vähältä. :)

   Poista