lauantai 19. toukokuuta 2018

Hame

Viime viikonloppuna ompeluinnostukseni ja -itseluottamukseni kasvoi siihen pisteeseen, että aloin suunnittelemaan hameen ompelemista. Olen jo pari vuotta etsinyt ihanteellisen mallista yksiväristä tummansinistä hametta, mutta sellaista ei ole kaupoista löytynyt, ainakaan budjettini sallimissa rajoissa. Nyt kun ompelemista kohtaan tuntemani pelko alkoi olla selätetty, niin aloin tutkimaan netistä vaihtoehtoja aloittelijaystävälliseen hamemalliin.


Luin läpi hameohjeen Käsin taiottu -blogista, toisen ohjeen Kalastajan vaimolta, ja vielä yhden Vintage Follies -blogista. Kävin ostamassa Tarjouspalasta kangasta ja eikun hommiin. Ennen kankaan leikkausta mallailin mittoja vanhan hyvänmallisen ostohameen perusteella, samaa hametta käytin mallina myös hameen laskoksia sommitellessa.

Hame onnistui yllättävän hyvin. Jopa vetoketju tuli paikalleen melko siististi. Lähemmässä tarkastelussa työstä paljastuu kyllä monenmoista epätäydellisyyttä, mutta ihan käyttökelpoinen hame tästä tuli. Sen verran hyvä, että ompeluharrastus varmasti jatkuu. Voikin olla niin, että pois-oppiminen liiallisesta perfektionismista on ainakin tälle ompelijalle se tärkein juttu.

6 kommenttia:

 1. Kiva hame, just hyvä perusmalli kaikkeen menoon. Hienoa jos voit päästää vähän irti täydellisyydestä. Ihan kaikkia virheitä ei voi/kannata korjata tai jäädä harmittelemaan. Elämässä vaan ei ihan kaikki ole just jetsulleen. Eikä hameen ompeleita tms. kukaan tule tiirailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Just noin se on, itsehän sitä omaa vaatetta vaan läheltä tiirailee ja muut kohteliaisuuden vaatiman välimatkan päästä. Eikä sitä itekään käytössä muista, siinä ompelujetkellä vaan.

   Poista
 2. Oikein kaunis hame! Minulla on vähän sama homma tuon perfektionismin kanssa, että siitä pitäisi opetella pois. Nytkin harkitsen yhden projektipussin (vuoren!) sauman ratkomista, koska siihen tuli kurttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se vie äkkiä ilon harrastuksesta, jos siitä tulee liian vaivalloista. Tsemppiä sen vuorin kanssa, mitä sitten päätätkin. Jos annat sen kurtun olla, niin mahdatko sitä enää käytössä muistaa? :)

   Poista
 3. Ihana hame! :) Min pitäis opetella lähinnä siihen, ettei menis ompelukokeen kanssa aina hermo. :D Muuten oon kärsivällistä tyyppiä, mutta ompelukoneen kanssa ei meinaa sujua. Pitäis kyllä taas kaivaa se esiin, ja ottaa uusi erä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joskus oon ihan opiskellut ompelukoneen ohjekirjaakin jos on tullut semmosia ärsyttäviä juttuja että aina joku tietty juttu menee pieleen, vaikka että alalanka aina kiristää. Joskus niihin ärsytyksiinn voi lötyä yllättävän helppo ratkaisu. Joskus taas tuntuu liittyvän tähtien asentoon enempi... Toivottavasti alkaa sujua! :)

   Poista