sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Huolisyöppö

Nuorinkin lapsistani on jo yhdeksänvuotias, joten lelutoiveita ei tälle äidille enää juurikaan satele. Nyt tytär kuitenkin innostui huolia syövästä lelusta, Sorgenfresser huolisyöpöstä, kun monella kaverilla on sellainen. Epäröin vähän ostaa uutta pehmolelua enää tuon ikäiselle, kun tiedän etteivät ne enää oikein leikkeihin pääse. Tämän lelun idea on kuitenkin herttainen ja huoliahan on kaiken ikäisillä.


Löysin ohjeen, jonka avulla vastaavan lelun voi virkata itse ja tytärkin tämän itsetehdyn version kelpuutti. Ohjeen on suunnitellut Lefthandedcrocheter, jonka blogista löytyy roppakaupalla ihania leluohjeita. Worry Eating Monster -ohje on saatavilla Ravelrysta. Ohje on englanninkielinen, monet kohdat on lisäksi opastettu kuvin. Hyvä ja selkeä ohje, jonka mukaan tehdessä ei tarvitse juurikaan ajatella.

Virkkasin huolisyöpön ohuehkosta puuvillalangasta, Hjertegarnin Cotton nr.8.

12 kommenttia:

 1. Minusta nämä huolisyöpöt ovat niin hellyttäviä, melkein haluaisin itsekin sellaisen... ;) Hauska yksilö!

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköinen huolisyöppö :). Mä ompelin alkuvuodesta muutamia huolisyöppöjä hyväntekeväisyyteen. Niitä oli mukava tehdä, koska vain mielikuvitus on rajana niiden tekemissessä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana idea tehdä näitä hyväntekeväisyyteen! <3

   Poista
 3. Ihana 😍 Minäkin haluaisin tällaisen itselle ja lapsille, ehkä joskus saan tehtyäkin. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli aika nopea tehdä ja kun osti ohjeen, niin mukana tuli pienemmänkin huolisyöpön ohje, joten se olisi varmasti vielä nopeampi. :)

   Poista
 4. Kiitos ihanasta ideasta! Ihastuin tähän sinun tyttäresi huolisyöppöön niin, että matkin sitä ja väsäsin samantapaisen itsekin. Nyt se on valmis ja esillä Lankapirtissäkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkaamassa ja ihana huolisyöppö oli sielläkin näytillä. :) Kiva kun tykkäsit ja innostuit! <3

   Poista
 5. Iiiih miten söpö, hienompi kuin ne kaupan versiot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja on ainakin rakkaudella lapselle tehty. <3

   Poista