maanantai 11. marraskuuta 2013

Raitasäärystimet

Edellisen postauksen vihreää lankaa odottelen edelleen, mutta - kiitos ihanan Lentävän Lapasen loistavan asiakaspalvelun - lanka on tilattu ja pitäisi olla parin päivän kuluttua noudettavissa. En ole tietysti voinut istua toimettomana odottelemassa, vaan olen tässä välissä neulonut itselleni säärystimet.


Lankana on Novitan 7-veljestä luumuna ja vaalean liilana sekä Gjestalin Janne fuksian punaisena. Ohje on sellainen, että neloskoon sukkapuikoille luodaan 56 silmää ja sen jälkeen neulotaan 2o 2n joustinneulosta aina 15 kerrosta kutakin väriä kerrallaan, kunnes pituutta on tarpeeksi, sitten päätellään.


En olekaan ennen tehnyt aikuisten kokoisia säärystimiä, mutta homma vaikutti jopa liiankin helpolta etukäteen. Ja nyt täytyy kyllä sanoa, ettei mennyt ihan nappiin tämä homma. Nilkasta nämä ovat aivan liian lörpöt, olisi pitänyt tehdä kavennuksia nilkkaa kohden. Seuraavien kanssa olen sitten viisaampi.

5 kommenttia:

 1. Nätit värit olet valinnut säärystimiin! Ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Väreihin oon itekin tyytyväinen, vaikka malli kaipasikin vähän hiomista.

   Poista
 2. Säärystimet oliskin kätevät, kun en yhtään tykkää tunkea kenkään villasukkaa. Värit näissä on täydelliset. Ja kiitos vinkistä kaventamisen suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säärystimet on tosiaan kätsät lyhytvartisten kenkien kanssa. En tajua miksen sitä kaventamisasiaa tajunnut, tuleehan pitkiin villasukkiinkin varsiin kavennuksia. Oli kai vaan niin kiire tehdä nopeasti valmiit. Mutta hyvä jos voin säästää jonkun muun samalta virheeltä. ;)

   Poista
 3. Ihanan raidallista, pitäisi itsen kyllä myös joku päivä säärystimet tehdä :)

  VastaaPoista