keskiviikko 3. elokuuta 2016

Optinen harha sateenkaaren väreissä

Pari viikkoa sitten tuli yhtäkkiä mieleen, että mähän oon ilmottautunut Abstrakti-blogin tttintin aloittamaan käsityökirjahaasteeseen. Aikaa on syyskuulle enkä yhtään oo vielä aloittanut; siispä hihat heilumaan. Ensimmäiseksi otin käsittelyyn Stephanie Van Der Lindenin Op Art Socksin. 


Valitsin malliksi Yaacovin, johon ihan ensimmäiseksi tässä kirjassa ihastuinkin. Langaksi otin Lankahelvetin arvonnasta voitetun Opal Surprisen, joka oli tähän malliin täydellinen valinta, onhan se suunniteltu nimenomaan liukuvärjätylle langalle.


Mallissa oli oikeasti toisenlainen, työn edetessä tehtävä kantapää, mutta kirjassa suositeltiin toisena vaihtoehtona jälkeenpäin lisättyä kantapäätä, mikäli haluaa värien liukumisen jatkuvan tasaisesti. Päädyin tähän jälkimmäiseen vaihtoehtoon.


Tämä oli kiva työ! Näistä väreistä ja pyöreistä muodoista tulee väkisinkin hyvälle mielelle. Sukat sopivat omiin jalkoihin täydellisesti, mutta kyllä nämä sopisivat hyvin lahjaksikin jollekin piristystä kaipaavalle, joten saapa nähdä mitä teen.


Kuvausrekvisiitaksi laitoin osia tämän hetken ainoasta keskeneräisestä projektista; tekeillä on päiväpeitto pienemmälle tyttärelle. Mutta en nyt juuri taida ehtiä sitä jatkamaan, sillä kirjahaasteen seuraava kirja jo odottaa. Seuraavaksi käyn uusien pohjoismaisten kirjoneuleiden kimppuun.

20 kommenttia:

 1. Ihanan iloiset ja värikkäät sukat!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanan värikkäät sukat! :)

  VastaaPoista
 3. Onpas kivat sukat! Täytyy pistää malli omiin kirjanmerkkeihin, sen verta kivannäköinen on! Ja hei ei huolta, mullakaan oo ees puolet töistä valmiina ja kohta on jo syyskuu :D Saa nähdä miten käy!

  VastaaPoista
 4. Ihanan värikkäät, nämä jalassa passais ottaa syksyn pimeys vastaan!

  VastaaPoista
 5. Vau, miten upeat sukat! Ihanasti värikkäät.

  VastaaPoista
 6. Hienot! Tuossa kirjassa on muutama muukin malli, jotka kiehtoivat kun kirjaa lueskelin, pitääpä muistaa kun seuraavan kerran haeskelen neulottavaa.

  VastaaPoista
 7. Pitkästä aikaa uudennäköiset sukat kuvioneuleena ja vielä liukuvärjätyllä langalla!

  VastaaPoista
 8. Tosi kivat sukat, ja hauskalta näyttää myös toi päiväpeittoprojekti!

  VastaaPoista
 9. Mitkä väriläiskät, aivan ihanat sukat!

  VastaaPoista
 10. Nää on kyllä niin ihanat! (: Värit ja malli sopivat mainiosti yhteen.

  VastaaPoista
 11. Ihastuttavat! Värikylläisyyttä kerrakseen.

  VastaaPoista
 12. Ihan mielettömän ihanat! Oikeat hyvänmielensukat! Minäkin otin saman haasteen vastaan, mutta laitoin itselleni aikarajan vuoden loppuun. Silti saattaa kiirettä tulla, testineulonnat ottaa nyt aika ison osan ajasta.

  VastaaPoista
 13. Onpas kyllä hauskan väriset ja iloiset sukat! :)

  VastaaPoista
 14. Nää on kyllä ihan mielettömän ihanat. Instassa niitä jo ihastelinkin. Niin upeat, malli ja lanka osuu toisiinsa täydellisesti!

  VastaaPoista
 15. Psykedeeliset suorastaan, mutta hyvällä tavalla. :)

  VastaaPoista
 16. Tuo lanka sopii tähän malliin tosi hyvin ja tulos on hieno! :) Itsekin pyörittelin tuota kirjaa ja kaikki sen mallit on kauniita...

  VastaaPoista