sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Suoraan 70-luvulta

Se olen siis minä, joka on suoraan 70-luvulta. Paita sen sijaan on ihan uuden uutukainen, vaikka tosi retrolta sekin näyttää.

Suvi Simola on yksi ihan lemppareimpia neulesuunnittelijoitani ja hänen suunnittelukynästään on lähtöisin tämä villapaitamalli, Ruska. Halusin tehdä jonkun ihan peruspaidan ja Suviltahan niitä paitamalleja löytyy. Jahkailin tosi pitkään parin eri paitamallin välillä, mutta jokin tässä Ruskassa miellytti eniten 70-luvulla syntyneen silmää, mikähän sitten lienee... :D


Paita on Suvin taattuun tapaan suunniteltu ylhäältä alas neulottavaksi ilman saumoja. Helma on A-linjainen, eli vartalon suoralla osuudella tehdään vain lisäyksiä.


Langaksi valitsin Adriafil Genzianan. Tein siitä melko lailla tasan kaksi vuotta sitten ensimmäisen top down -takkini Paulien ja mukavan neuletuntuman lisäksi lanka on osoittautunut hyväksi ja kestäväksi myös käytössä. Harmaa oli itsestään selvä värivalinta pohjaväriksi ja muita värejä lähdin etsimään ruskan väreistä mallin nimen mukaan. Neulekahvila Lentävän Lapasen lauantaiaamuissa on tavallista, että joku jahkailee värivalintojen kanssa ja silloin omistajat ja muut asiakkaat auttavat valitsemaan. Sillä tyylillä päädyin näihin kontrastiväreihin, joista keltainen on itselleni aika epätyypillinen valinta. Olen tyytyväinen ulkopuolisesta rohkaisusta, joka sai astumaan pois omalta mukavuusalueelta, juuri tuo keltainen on nimittäin tosi kiva piriste tässä! :)


Noudatin ohjetta muuten ihan tarkalleen, mutta hihoista tein vielä hieman pidemmät. Tässä mallissa näkee taas hyvin, miten vartalotyyppi vaikuttaa siihen, miltä jokin vaate näyttää päällä. Kun katselee paidan projektikuvia, niin tämä on vähän eri näköinen jokaisen kantajan päällä. Itse olisin ehkä toivonut vähän rennompaa ja vähemmän tyköistuvaa paitaa alaosasta, mutta tämmöinen siitä nyt tuli. Olisihan sitä voinut tietysti tuntea oman päärynänsä ja laittaa vähän enemmän lisäyksiä helmaan. Seuraavassa projektissa muistan sen sitten. Olen kuitenkin paitaan muuten tosi tyytyväinen. (Ja nämä kuvat nähtyäni käytän sen kanssa jatkossa ihonvärisiä rintsikoita tai aluspaitaa.)

17 kommenttia:

 1. Mainio paita, joka todellakin vie ajatukset suoraan 70-luvulle! :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis paita! (: Kivoja värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään väreistä tosi paljon; keltaistakin on sen verran vähän ettei se varmasti muodostu käytön esteeksi.

   Poista
 3. On kyllä hyvät värit! Kaunis pusero! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Erityisesti toi yläosa on mulle niin hyvä, että varmaan käytän tätä jatkossakin paidan perusohjeena ja helmaa voi sitten säätää.

   Poista
 4. Hieno ja just sopivan värikäs! Täytyypä tutustua niihin muihin projekteihin Ruskasta. Kiva kuvausmiljöö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mahdatko tunnistaa, missä tuossa ollaan?

   Poista
 5. Todella onnistunut, erittäin pirteät nuo keltaiset raidat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pirteyttähän talven pimeydessä juuri kaipaakin.

   Poista
 6. Ihana paita ja kauniit kuvat! Tuo keltainen sopii paitaan todella hienosti. Näköjään siis kannattaisi kysellä mielipiteitä välillä muilta eikä pysytellä pelkästään omissa lempiväreissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Se tasapainottelu onkin tarkkaa, sillä jos poistuu mukavuusalueelta liian kauas niin voi tulla vaate jota ei tuu pidettyä. Pitää poistua vain sopivalle etäisyydelle. :)

   Poista
 7. Kaunis Ruska kerrassaan, sait miettimään pitäisikö minunkin neuloa tuo?

  VastaaPoista
 8. Upeat värit!
  Siitä tuli hieno :-)

  VastaaPoista