lauantai 9. helmikuuta 2019

Unimaa

Heidi Alanderin supersuosittu huivimalli Nurmilintu on saanut pikkusiskon. Unimaa on suunniteltu samoista elementeistä kuin isosiskokin, eli ainaoikeasta neuloksesta ja pitsistä. Tällä kertaa tutut elementit nähdään puolikaaren muodossa klassisena hartiahuivina.


Tein oman versioni Nurmilinnusta kesällä 2015. Se on monta talvea ollut yksi eniten käyttämistäni kaulahuiveista. Niinpä Unimaakin herätti heti kiinnostusta ja laitoin sen muistiin seuraavaa tarvetta varten. Sellainen ilmaantuikin tärkeän ihmisen merkkipäivän lähestyessä. Huivin saajalle oli oikeastaan olemassa vain yksi mahdollinen värivaihtoehto ja niinpä tästä tuli keltainen.

Langaksi valitsin Novitan uuden ohuen Baby Merinon, joka nimensä mukaisesti on sataprosenttista merinovillaa. Neuloessa se tuntui hieman karhealta ja siinä oli jotenkin kova ja käsitelty tuntu, mutta arvelin että eiköhän kastelu nämä puutteet korjaa kuten niin usein ennekin. Ja arvaus osui oikeaan, nimittäin kastelun ja pingotuksen jälkeen karheus ja pinnan kovuus olivat tiessään.


Tykkään tästä huivista tosi paljon. Se oli mukava neuloa ja lopputulos on klassisen kaunis. Kaareva muoto on omiaan hartioille heitettäväksi, mutta melko kapeana muodoltaan huivi soveltuu kaulahuiviksikin. Siis turvallinen lahja, kun ei ihan varmaksi tiedä, onko saaja "hartiahuivityyppiä".

Kuvat on tällä kertaa sen näköisiä, että on vähän tullut kiire. Ne on otettu toissa viikonloppuna, jolloin pakkanen hipoi kolmeakymmentä astetta. Siitä johtuen ei tullut pahemmin kuvakulmia pohdiskeltua, vaan pari ekaa räpsäisyä sai luvan kelvata. Saanette kuitenkin käsityksen. :)

10 kommenttia:

 1. Kaunis huivi! Nurmilintu on yksi minunkin suosikkihuiveista. Pitäisi varmaan tehdä tämäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä, ehdottomasti suosittelen. :D Itse en yleensä ole epäsymmetristen huivien suurin fani, mutta Nurmilinnusta on silti tullut mulle kovin pidetty. Ja tämä olis vielä symmetrinenkin.

   Poista
 2. Kaunis huivi, tämä täytyy laittaa muistiin. Mä tykkään Heidin malleista, monta olen neulonut ja jonkun muutamaankin kertaan. Just bloggasin taas yhden Dodon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaunis on sun Dodokin! Sopii hyvin tuolleenkin että vaihtaa väriä. Tähänkin voisi tehdä pitsin eri värillä, jos haluaa.

   Poista
 3. Tosi kaunis huivi! Sain juuri viikko sitten syksystä asti kesken olleen Nurmilinnun valmiiksi. Kunhan tästä taas "rauhoittuu", voisi kokeilla tuota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu nyt varmaan kannattais tehdä tämä heti perään, kun pitsikin on vielä tuoreessa muistissa. :D

   Poista
 4. Aivan ihana! Kiva tietää, että tällainenkin malli on tullut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Heidiltä näitä malleja aina tuntuu syntyvän tasaisin välein, niin pyrin töitään seuraamaan. :)

   Poista