keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Kattia kanssa!

Sukka-Finlandia neulomiskilpailu on edennyt viidenteen etappiinsa. Viidennellä etapilla neulotaan Lumi Karmitsan suunnittelemia Kattia kanssa -sukkia.


Testineuloin sukat ennen kilpailua. Tässä mallissa värivalinta oli kaiken a ja o, sillä liian pienellä kontrastilla kuvio ei vaan erotu kivasti. Tämän sain huomata ensimmäisen värivalintani kanssa; jouduin aloittamaan ensimmäisen sukan kertaalleen alusta. Toisella kerralla laitoin tummemmaksi väriksi suoraan mustan, että erottuupahan varmasti! Nyt nämä näyttää sitten pieniltä tiikereiltä, mikä ei sekään ole mikän huono asia. :) Oranssi lanka on ihana alpakka-merino-sukkalanka nimeltä KlompeLompe Spøt (josta olin ajatellut tummemmankin värin alunperin) ja mustaksi vaihtui omasta varastosta löytynyt vanha Nalle.

Ohjeen kirjoittaja varoittaa myös, että jos värit laittaisi väärinpäin (eli kissojen taustavärinä olisi tummempi lanka), niin syntyisi epätoivottava negatiiviefekti ja tulisi kummituskissoja.


Jätin ohjeeseen kuuluvat yksityiskohtien silmukoinnit testauskiireessä tekemättä. Tähän ratkaisuun yllytti nuorin lapseni sanomalla, että nämä ovat ihanammat näin. Mutta enpä tiedä, nyt kun kilpailijoitten neulomia silmukoituja versioita on tullut esittelyyn, niin on kyllä putkahdellut puikoilta niin ihania sini- viher- ja keltasilmäisiä kisuja! Ainoa vaan, että muutenkin jo kirjoneuleena sporttivahvuisesta langasta neulottu sukka tulisi sitten niiltä kohdin vielä paksummaksi, joten taidan kiusauksesta huolimatta tyytyä tähän jo erittäin huomattavaan määrään söpöyttä.


Mallista tekee erikoisen kauniin myös varren takaosan ja jalkapohjan kuviointi. Kuvion pohjaväri vaihtuu hauskasti aina kerroksen puolivälissä.

Kaiken kaikkiaan oli mukavaa ja joutuisaa neulottavaa kirjoneuleesta pitävälle, kuten Lumi Karmitsan mallit yleensäkin. Se joutuisuus ei tosin johdu mallien yksinkertaisuudesta, sillä sitähän ne eivät ole, vaan koukuttavuudesta. :D

2 kommenttia:

  1. Ihanat testiversiot. On kyllä superhauska seurata ihmisten erilaisia värivalintoja ja nähdä kuvia, joissa ihan oikeat kissat poseeraavat sukkien kanssa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mustakin on ollut hauskaa seurata. Jotenkin nää sukkienkin kisut näyttää niin eläviltä. Meillä on vaan koiria niin ei saanut kuvausapulaisia näihin. ☺

      Poista