lauantai 21. maaliskuuta 2020

Päivä Provencessa

On tullut aika esitellä omalta osaltani viimeinen tämän vuoden Sukka-Finlandia malleista. Tämän jälkeen ilmestyi vielä bonusmalli Tuprava, mutta varsinaisista nopeuskilpailun malleista tämä Päivä Provencessa oli viimeinen.


Päivä Provencessa on Soile Pyhänniskan suunnittelema malli, jonka kukkiin käytetään eestiläiseen käsityöperinteeseen kuuluvaa roositud -kirjontatekniikkaa. Siinä kirjottavaa lankaa kuljetetaan vuorotellen neulottavien silmukoiden etu- ja takapuolella. Muutoin sukat toteutetaan tavallisena kirjoneuleena.

Oli ilahduttavaa päästä tämän mallin myötä oppimaan pari ihan uutta tekniikkaa. Ensimmäinen oli juuri tämä roositud-tekniikka, josta tykkäsin kovasti. Toinen oli pitkän langanjuoksun sitominen kirjoneuleessa seuraavalla kerroksella. Tähän tekniikkaan en ihastunut, sillä olen ilmeisesti niin hetkessä eläjä (= hajamielinen), etten enää seuraavalla kerroksella muista edellisen kerroksen langanjuoksuja. Monta kertaa palasin takaisin kerroksen alkuun, mutta välillä annoin langanjuoksujen vain olla. Tuskinpa ne sieltä mihinkään kovin helposti takertuvat. Jollain yksittäisellä pitkien langanjuoksujen kerroksella esim. kirjoneulepaidan kaarrokkeessa saatan tätäkin tekniikkaa kuitenkin jatkossa käyttää, joten ei oppi hukkaan mennyt.


Tein kukkiini pienen muokkauksen. Pisin langanjuoksu kukkakuviossa oli seitsemän silmukan pituinen ja minun makuuni se oli liian pitkä sukan etupuolelle. Ihan käytön kannalta ajateltuna, sillä tuosta sukan etupinnalta se voi helposti takertua esim. kenkiin. Niinpä pistelin yksittäisen pienen ompeleen jokaisen pitkän langanjuoksun keskelle.


Sukka-Finlandia on nyt siis tältä vuodelta ohi. Kaikki ohjeet saa ostettua pakettina kisahintaan vielä maaliskuun loppuun saakka Lentävän Lapasen verkkokaupasta. Tänään piti olla kisojen palkintojenjako, mutta maailmantilanteen takia tilaisuus oli muutettu virtuaaliseksi ja välittyi katsojille Instagram liven kautta. Lentävän Lapasen YouTube-kanavalta pääsette seuraamaan palkintojen jakoa jälkikäteen.

8 kommenttia:

 1. Aivan ihanat sukat <3 Hienosti sopii tuo tumma kuvio vaalealle pohjalle. Seitsemän silmukan langan juoksu on käytössä haastava. Hyvä idea nuo pienet pistot noissa pitkissä langan juoksuissa. Aurinkoista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämän mallin kauneus oli mielestäni erityisen paljon värivalinnoista kiinni. Menin helpolla ja valitsin taustaksi haaleat ja mitäänsanomattomat värit, niin pääsi kuvio esille.
   Kiitos samoin, nautitaan auringosta! 🌞

   Poista
 2. Kauniit ovat sinun sukkasi! Minä jätin tämän mallin neulomatta, kun ei ne ohjeen sukat väriensä puolesta innostaneet. Sinun värivalintasi on onnistunut! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Värien puolesta mukavuusvyöhykkeellä mentiin. :)

   Poista