lauantai 13. helmikuuta 2021

Mosaiikkikukkia

Tämän viikon maanantaina julkaistiin Sukka-Finlandia kilpailun neljäs etappi. Nelosetapin sukkana nähdään tänä vuonna suunnittelemani malli, Mosaiikkikukkia. 

Vasemmanpuoleiset sukat ovat s-kokoiset ja ne on neulottu Nalle-langasta, kuviovärit ovat Marcus Companyn numerolankaa. Oikealla M-kokoiset sukat KlompeLompe Spøt -langasta neulottuna.
 

Malli on taittovarrellinen nilkkasukka, jonka kuviot muodostetaan mosaiikkineuloksena. Sukka neulotaan varresta varpaisiin ja neulomisen suuntaa vaihdetaan varren taitoksen jälkeen. Pintaneuleen muodostavat viljantähkää jäljittelevät pienet palmikot ja kantapää on jonkinlainen pyramidi- ja fleeglekantapään risteytys, joka syntyi yritys/erehdys/vahinko -prosessin seurauksena.

 

Sukissa käytetty lanka on sport-vahvuista eli juoksevuudeltaan noin 300m/100g. Omat mallisukkani ovat KlompeLompe Spøttiä, Handun Paksukkista sekä Nallea ja Marcus Companyn numerolankaa.

Kokemuksena tämä toinen kertani Sukka-Finlandia suunnittelijana on ollut huomattavasti rennompi kuin ensimmäinen. Jotenkin tällä kertaa oli helpompi luottaa siihen, että kyllä kaikki menee hyvin - ja vaikka jotain pientä menisikin pieleen, niin kyllä niistä selvitään. Ja niin on selvittykin. :) Joku pieni virhe ohjeesta tosiaan löytyikin etapin aikana, mutta niin pieni, etten usko sen kenenkään neulomista hidastaneen.

Nämä M-kokoiset sukat neuloin Handun Paksukkis -langasta.

 

Kaiken kaikkiaan malli on otettu vastaan mukavasti ja on ollut ihana seurata kaikkia eri värisiä versioita, joita kisailijat ovat neuloneet.

Pollin, silmukoitapuikoilla:n, knean ja sukkaterap1aa:n Mosaiikkikukkia -sukat.

Mosaiikkikukkia on huomioineet blogikirjoituksissaan ainakin Pipotus Tavaroiden taikamaailmassa, Päivi Tilkkuja ja lankaa-blogissa ekä  Hepsi omassa blogissaan. Kiitos mukavista kirjoituksista bloggaajakollegoille! <3

sisilisko81, Hepsi, 3llunen ja mijosant ovat neuloneet tämännäköisiä Mosaiikkikukkia.

Nelosetapilla on myös luova sarja ja odotankin innolla näkeväni Mosaiikkikukista inspiraationsa saaneita erilaisia versioita. Tähän mennessä olen nähnyt kuvat pareista vauvasukka -versioista, jotka ovat olleet todella suloisia. Luovan sarjan suhteen aikaa neuloa on koko kilpailun loppuun saakka, varsinainen nopeuskisa päättyy perjantaihin 19.2 klo 12, jolloin onkin vuorossa jo viides etappi.

4 kommenttia:

 1. Kiitos vielä tästä ihanasta mallista! :) Minä tykkäsin just tuosta kantapäästä erityisesti, istuva ja kiva tehdä, ja mosaiikkikuvio on kaunis. Hyvää ystävänpäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää ystävänpäivää sinullekin, vaikkakin päivän myöhässä!<3

   Poista
 2. Ihana sukkamalli ❤ Minua viehättää kukkakuvio ja sukan taittovarsi. Kauniita talvisia päiviä sinulle!

  VastaaPoista