keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Rasismin vastaisen neulehaasteen loppuarvonta

Tämä piti hoitaa jo aikapäiviä sitten, mutta se on jäänyt monenmoisen puuhan jalkoihin. Lupasin arpoa jonkin palkinnon niitten kesken, jotka osallistuivat rasismin vastaiseen haasteeseen loka- tai marraskuussa sekä toisen palkinnon vielä kaikkien kesken, jotka postasivat haasteen nimissä kuvan valmiista työstä vuoden loppuun mennessä. Suoritinkin arvonnan netin arvontakone seuranani jo tuossa tammikuun alkupuolella (tai siis ne molemmat, koska unohdin sen ekan suorittaa joulukuussa), mutta nyt vihdoinkin ehdin ja muistan istahtaa alas ja kirjoittaa aiheesta.

1. kunhan_keritaan Sannan sukat, malli Marceline Smithin Intersections. 2. jokurotisentas:n neuloma rintsikkatoppi, malli Jessie Maedin Contrast Racer bra. 3. hovilee:n Drifted shawl, malli Tamy Goren käsialaa. 4. hovilee:n Trocolor Fingerless Mitten kämmekkäät, suunnittelija Dolly Laishram.

Haasteen tarkoituksena oli kiinnittää ihmisten huomiota bipoc (black and indigenous people of color) -taustaisten neulesuunnittelijoiden malleihin ja myös haastaa tutustumaan bipoc -lankavärjäreiden työhön; Black Lives Matter -teeman sopivasti halusin nostaa niiden työtä, jotka usein ovat perinteisesti joutuneet yhteiskunnallisesti altavastaajan asemaan. Kimmokkeena haasteen aloittamiseen oli kansainvälisessä neuleyhteisössä virinnyt keskustelu rasismista, kuinka sitä edelleen koetaan suoranaisen rasismipuheen ja -käytöksen lisäksi myös laajemmin rakenteellisena ilmiönä; heikompina mahdollisuuksina työtilaisuuksiin ja näkyvyyteen.

Haasteen tiimoilta syntyi todella upeita käsitöitä. Kokosin muutamia niistä kuvakollaasiin ja lisää voi käydä kurkkimassa Instagramista. Kiitos teille jokaiselle, jotka lähditte mukaan! Jatketaan eettisen näkökulman ajattelua ja huomioimista, niin tässä kuin muissakin asioissa! <3

1. hjordis_tatin Wave of change takki, suunnittelijana Denise Bayron. 2. Oma Simone villapaitani ja 3. Tervaketun neuloma Simone villapaita, sen on suunnitellut Gavriella Treminio. 4. Pikkulutinin neuloma huppari, joka on neulottu Alexandra Tavelin ohjeella Ethel and Em -nettikaupasta tilatulla langalla.

Ja sitten voittajiin. Loka-marraskuun arvonnan voitti nimimerkki yarn_and_life, jolle lähtee mini-skein-setti. Kaikkien valmiiden töiden joukosta arvontakone valitsi voittajaksi nimimerkin hovilee. Tätä viimeistä palkintoa en ollut vielä edellisen asiaa käsittelevän postauksen aikaan valinnut, mutta nyttemmin keksin, että en yritäkään miettiä mitään aineellista, vaan lahjoitan palkinnoksi vapaavalintaisen neuleohjeen bipoc-suunnittelijalta voittajan ravery-kirjastoon. Onnea molemmille voittajille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti