lauantai 30. tammikuuta 2021

Jäke-sukkien Puistoblues versio

Sukka-Finlandia kilpailun kolmannella etapilla kisataan Eva Roos-Rautakorven Jäke-sukkien tahdissa. Evan tavoin olen kotoisin Järvenpäästä ja niinpä sukkien nimi ja kuvailuteksti puhuttelivat. Eva kuvasi sukkien värimaailman kuvastavan Tuusulanjärveä, vehreää ja monipuolista luontoa, poutapilviä, talven lumipeitettä sekä keltavuokkoa, Järvenpään nimikkokukkaa. Pintaneuleen hän kertoi avaavan tähtitaivaan. Niinpä minunkin testineulesukkani toistivat vähän samansuuntaisia värejä kuin suunnittelijan omissa sukissa.

Tosin minun sukistani tulikin ihan erilaiset kuin ohjeessa: kolmosetapilla on tämän vuoden ensimmäisenä etappina mukana myös luova sarja ja niinpä otin vapauden inspiroitua Evan kuvaamasta tähtitaivaasta ja teinkin pintaneuleeksi tarkoitetun kuvioinnin kirjoneuleena. Käytännössä olen noudattanut ohjetta muuten orjallisesti, ainoastaan tähtisilmukan kohdalla vaihdoin tähtiväriin. Ja tähtitaivaan vaikutelmaa korostaakseni valitsin vielä langaksi Handun Sukka-Gimalteen, jotta varmasti loistaa ja säteilee. Eva oli antanut ohjeeksi luovaan sarjaan pohtia, millainen olisi Jäke-sukkien rock-versio. Järvenpääläisenä mieleeni tuli luonnollisesti Puistoblues ja keskikesän yö tähtitaivaan alla bluesia kuunnellen.

Sukan rakenteessa oli mielenkiintoisia juttuja. Sukka aloitettiin varresta väliaikaisella aloituksella puikon ympärille virkkaamalla, mikä oli myöhemmin kätevä purkaa nopeasti vain langanpäästä vetämällä kun tuli vuoro tehdä taittovarteen taite. Kantapääkin oli vähän totutusta poikkeava; kiilan lisäykset tehtiin takasauman molemmin puolin. Kaiken kaikkiaan kauniit sukat ja kiinnostava ohje.

4 kommenttia:

 1. Ihanat sukat 💛 Tosi kiva kuviointi, joka kumpuaa tähtitaivaasta ja Järvenpään kauniista luonnosta 💛

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat! Jos kisamallissa olisi nuo tähdet tehty erivärillä olisin varmaan sukat tehnyt, nyt ne jäi väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vielä ehtii tehdä sukat luovaan sarjaan. :)

   Poista