lauantai 9. tammikuuta 2021

Juhlamokka-liivi

Marraskuussa sain yllättävän postilähetyksen. Paulig ja Novita lähettivät yllätyslahjana laatikollisen lankoja Juhla Mokka -paketin värisävyin, paketillisen kahvia, sukkapuikot sekä Sari Norlundin suunnitteleman Juhla Mokka -sukkaohjeen. Kahvi on varmastikin pahin (tai paras) paheeni, joten kahviaiheiset sukat tuntuivat hauskalta idealta. Joululahjaneulomisen ollessa kesken en heti päässyt sukkia aloittamaan ja niinpä idea ehti hautua joulun yli ja muotoutua päässäni toiseksi.

Sukkien ulkonäkö miellytti kovin ja ajattelin, että jaloissa nuo kauniin kuviot jää vähän piiloon, että saisko niitä jotenkin paremmin esille... niinpä sain päähäni, että teenkin Juhla Mokka -liivin. Vaatekaapissani ei ollut yhtään liiviä enkä tiennyt, tulenko sellaista käyttäneeksi, mutta ajattelin, että voihan sitä kokeilla. (Ja nyt kun tämä on valmis niin olen kyllä käyttänyt ja luulen, että tulen käyttäneeksi.) 

Ensimmäistä kertaa liivi päällä ulkona ja heti huomattiin, että katukuvassa on nyt näitä mainoksia, joten pitihän sitä ottaa yhteiskuva.

En aloittaessa tiennyt, millainen liivistä tulee, vaan sävelsin työn edetessä. Ensin ajattelin laittaa alalaitaan ohjeessa olevan kahvikupinkin, mutta joku vakavamielisyys sitten iski ja tuumin että ennemmin tulen tätä käyttäneeksi ilman "kävelevä kahvipaketti" -kommentteja. 

Kuviot on siis otettu Sari Norlundin suunnittelemasta Juhla Mokka -sukkaohjeesta, joka löytyy myös Pauligin sivuilta.

Liivin mallina käytin Debbie Vest -ilmaisohjetta, jota noudatin suurinpiirtein kainaloihin asti. En muista olenko ennen vee-kaula-aukkoa tehnytkään. Siitä tuli yllättävän kiva ja siisti, eikä siis varmasti jäänyt viimeiseksi. Kuvitteellisten taka- ja etukappaleen väliin tein valesauman.

Liivistä tuli lopulta enemmän jouluinen kuin kahvipakettimainen (punainen väri on tosi vaikea kuvata, mutta se on oikeasti joulunpunainen eikä paloauton punainen, kuten kuvissa näyttää ainakin mun näytöllä). Uskon siis, että tulen käyttämään tätä tulevinakin vuosina ennen ja jälkeen joulun, luultavasti en paljonkaan muulloin. Mutta ideana innostuin liiveistä; näköjään sellaista on kiva käyttää ja aika nopeasti ja pienellä vaivalla saa käyttövaatteen aikaiseksi.

Kiitokset Novitalle ja Pauligille lahjasta ja inspiraatiosta!

2 kommenttia:

  1. Kaunis! :) Mä olen kanssa miettinyt, tulisiko neuleliiviä käytettyä, se vois olla joskus ihan kätevä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä innostuin tästä niin, että aion tehdä toisenkin liivin, ei-jouluisen. 😊

      Poista