keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Sukka-Finlandia alkaa Roihuten

Sukka-Finlandia neulontakisa alkoi tänäaamuna, kun ensimmäinen varsinainen kilpailuohje julkaistiin klo 8.00. Ensimmäisen etapin malli on nimeltään Roihu ja sen on suunnitellut Outi Montonen. Testineuloin S-koon, kisaan minimivaatimukseksi asetettiin M-kokoinen sukka.


Roihu on intensiivistä ohjeen seuraamista ja keskittymistä vaativa palmikkomalli, joka neulotaan varresta aloittaen ohuella fingering-vahvuisella sukkalangalla. Kantapää on yhdenlainen Fleegle-kantapään versio. Ohje on kirjoitettu magic loopille, mutta itse tein sukat tavalliseen tapaani sukkapuikoilla.

Voin muuten paljastaa, että aloitin testineulomaan sukkia marraskuussa ja sain viimeisen valmiiksi tänä aamuna.Olkoonkin, että välissä piti neuloa monta joululahjaa ja siksi toisen sukan valmistuminen jäi muutamaksi viikoksi vaiheeseen, niin kyllä nämä omat neulomiseen kuluneet ajat aina saa ajattelemaan nopeuskisan voittajia suurella kunnioituksella!

Ohjeessa on langaksi suositeltu esim. Handun perussukkalankaa. Omat sukkani neuloin Regia Merino Yak -jakkisukkalangasta, johon olen viime aikoina ihastunut oikein tosissaan.

2 kommenttia:

  1. Ihanat. :) Mä tykkäsin kovasti tästä mallista. Pitänee tämän pienimmän koon mukaan ottaa vielä revanssi, josko tulisi vähän pienemmät kuin kisaversioista. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! S-koossa on paljon vähemmän joustinta varressa, se kannattaa huomioida ettei tuu vastaavasti liian pieni. 😊

      Poista