sunnuntai 9. toukokuuta 2021

Esther sukat

Sukka-Finlandian Talvipuutarha-sukista tuli tutuksi suunnittelija Helena Joronen. Tässä on toinen malli joka on lähtöisin hänen kynästään; perinteisen kauniit Esther kirjoneulesukat.

 

Malli on suunniteltu niin, että pohjavärinä käytetään vaihtuvan värisiä lankoja ja kuvio tehdään yhdellä värillä (mainio jämälankamalli!). Tein kuitenkin omat sukkani käyttäen vain yhtä pohjaväriä, sillä halusin kokeilla käyttää tätä kirjavaa Opal Reliefiä kirjoneuleen pohjavärinä valkoisten kuvioiden pohjana. (Olen varmaan ennenkin maininnut, että kirjavat langat tuottavaa mulle päänvaivaa, että mihin niitä käyttäisin.) Toimii yllättävän hyvin. Pohjaväri kulkee molemmissa sukissa omia polkujaan luoden kuvioista hukan eri näköiset. Tarkoituksellaan en mitenkään kohdistanut aloituskohtia, vaan ajattelin että lievä eriparisuus olisi hauskaa. Tykkään näistä näin, pikkuisen erilaisina.


Malli on oikein mukavaa neulottavaa. Varressa on 8/6 silmukan mallikerta ja jalkaterässä neljän. M- ja L-koolle on omat kaavionsa. Neuloin M-koon silmukkamäärällä ja L-koon kaavioilla, silmukkamäärien puolesta tämä oli helposti mahdollista. 

Sukka aloitetaan varresta ja kantapää on klassinen tiimalasikantapää. Sellaisen muutoksen tein ohjeesta poiketen, että lisäsin kantapään jälkeen muutaman kavennuksen jalkapohjaan. Useimmiten jalkaterä on kapeampi kuin nilkka ja siksi samalla silmukkamäärällä tehtynä jalkaterä jää ainakin minulla usein lörpöttämään. (Ja sehän on sitten taas makuasia, tykkääkö lörpömmästä vai istuvammasta jalkaterästä, itse satun tykkäämään hyvin istuvasta.) Neljän silmukan kuviokertaan tällainen muokkaus oli helppo tehdä.

4 kommenttia: