sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Kirjovirkattu projektikassi

Moroccan Tote on brittiläisen Sol Rencoretin suunnittelema virkattu kassi, jonka pintaa koristaa marokkolaisvaikutteinen kuvio. Ohje löytyy Solin blogista A Crochet Journey.

 

Kirjovirkkaus on (ainakin minulle) aika työläs ja hidas tekniikka ja tässä ohjeessa neuvottiin vielä tiiviin pinnan aikaansaamiseksi virkkaamaan hyvin pienellä virkkuukoukulla suhteessa langan paksuuteen, mikä teki työskentelystä vielä työläämpää ja hitaampaa. Melkein vuoden valmistuminen kestikin - tosin loppuvaiheessa aikaa kului myös siihen, että sain hankittua ja kiinnitettyä laukkuun kahvat ja ommeltua vuorikankaan. Laukusta tuli vähän pienempi kuin olin ajatellut, mutta kelvatkoon nyt tällaisena; kyllä tähän pieni käsityö mukaan mahtuu ja lisäksi kännykkä ja avaimet, eli juuri passeli kesäinen projektikassi.

 

Käytin kassiin Prymiltä lahjaksi saamani Rowan Denim Revive -kerät. Lanka on valmistettu kierrätetystä farkuista ja puuvillasta. Hienoa, että nykyään lankoja tehdään myös kierrätysmateriaaleista.

2 kommenttia:

  1. Oikein sievä ja harmoninen väreiltään. Isot plussat kierrätysmateriaaleista, niiden yleistymistä on ollut ilo seurata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja olen samaa mieltä; esim. kierrätyspulloista tehty lanka on loistava ja aika hauskakin keksintö!

      Poista