torstai 26. toukokuuta 2022

Lankakori

Jokunen vuosi sitten tyttäreni innostui koulussa virkkaamaan ontelokuteesta pannunalusia. Jotenkin olin niin ilahtunut hänen käsityöinnostuksestaan, että hän sai minut suostuteltua ostamaan kilon ontelokudetta valitsemassaan sinisen sävyssä. Arvata saattaa, että hän jaksoi virkata kaksi pannunalusta ja ontelokudetta kului niihin alle sata grammaa. Loput kuteet jäivät minun huolekseni, enkä millään meinannut keksiä mitä tällaisesta kuteesta voisi tehdä; ensinnäkään en ole ihastunut tähän materiaalina muutenkaan, toisekseen värikään ei ole sen tyyppinen, minkä olisin itse valinnut.


Instagramissa törmäsin kuvaan, jossa ontelokudetta oli virkattu kiinteiden silmukoiden sisälle. Ravelrysta löysin ohjeenkin tekniikkaan, Ariane Gallizzin Happy Project Basket. Lopulta en kylläkään katsonut ohjetta kuin vain ihan alussa, käytin sitä lähinnä vain inspiraationa. 

Projekti kesti lähes tasan vuoden. Työ itsessään ei ollut suuri; painavine ontelokudekerineen tämä ei vaan ollut sellainen projekti, jota olisi tehnyt mieli ottaa mihinkään mukaan enkä muutenkaan erityisesti tykännyt työskennellä tämän materiaalin kanssa. Valmis kori on kuitenkin aika kiva ja sinne sai sopivasti sullottua osan peittoprojektiin tarkoitetuista jämälangoista. Itsestään raidoittuvan puuvillalangan lomitse epämieluisa sininenkin kuultaa läpi ihan hauskasti.

Nyt olisi sitten enää vähän päälle 700 grammaa ontelokudetta jäljellä...

6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Tähän saakin kivasti upotettua paitsi kudetta, myös jämälankoja. Hauska tekniikka, johon on ollut aiemmin törmännyt. Ja kudetta riittää paljon enemmån kuin 700g... poika innostui virkkaamisesta 2v sitten, joten sekä koreja että kudetta on enemmän kuin tarpeeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sain vinkin, että tällaiseen koriin on ohje myös Virpi Siiran kirjassa Oma koppa - Ympyrä. Itse en oo tuota kirjaa nähnyt, mutta kuvan perusteella on tää sama tekniikka ja saman näköinen kori ja siinä olis ohje siis suomeksi. :)

   Poista
 2. Kivan näköinen kori. Mulla jäisi tuon virkkaaminen varmaan kesken. Virkkaus käy käden selkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ymmärrän hyvin, mullekin virkkaaminen tuntuu käsissä ihan eri tavalla kuin neulominen. VArsinkin tämmöinen paksu kude.

   Poista