lauantai 1. huhtikuuta 2023

Keisarin morsian

Otin neulottavaksi Tiina Kuun pitkään ihailemani Keisarin morsian -sukat. Inspiraationa toimivat nämä hempeät violetin sävyt, jotka halusin käyttää johonkin erityisen ihanaan. Vaalea violetti on Regian nelisäikeistä sukkalankaa ja tummemmat sävyt ovat Hjertegarnin Sock 4 -lankaa.

Sukat neulotaan varpaista varteen. Edelleen, vuosien neulomisen jälkeen, minulle tuottaa välillä vaikeuksia saada varpaista aloitetusta sukasta sopivan kokoinen. Nytkin kärjistä tuli himpun verran liian pitkät toivottuun kokoon nähden, joten jouduin lopuksi tekemään hieman "sukkakirurgiaa", eli purin kärjestä pienen pätkän, poimin silmukat ja neuloin kärjen uudelleen lyhyemmäksi.


Näistä tuli kyllä tosi ihanat! Ei mikään huoleton tv-neule tosiaankaan, mutta vaivan arvoinen.

2 kommenttia:

  1. Värit sopivat toisiinsa todella kauniisti. Malli on mahdottoman kaunis, mutta varpaista varteen-tekniikka hieman hillitsee neulontahimoja. Onneksi sukkakirurgiasi onnistui :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt teen vähän aikaa vaan varresta aloitettuja sukkia, sujuu paremmin rutiinilla. Ei siinä varpaista aloittamisessakaan oikeastaan ole muuta ongelmaa, mutta tuon koon kanssa on hakemista.

      Poista