lauantai 13. toukokuuta 2023

Hilja kämmekkäät

Ihanat Hilja kämmekkäät on suunnitellut Aleks Byrd. Briteissä asuvalla Aleks Byrdillä on sukujuuria Brittein saarten lisäksi Kanadassa ja Virossa. Erityisesti eestiläiset sukujuuret näkyvät hänen suunnittelutyössään perinteisten eestiläisten käsityötekniikoiden hyödyntämisenä, kuten roosimine-tekniikan monipuolisena käyttönä.

Hilja kämmekkäiden upein elementti on ehdottomasti kämmenselkää koristava kuvio. Peukalolle ei erikseen tehdä kiilaa eikä oikeastaan tehdä koko peukaloakaan, neulotaan vain peukaloa varten aukko napinläpi-tyyliin. Ainoa muokkaukseni ohjeeseen oli se, että tein paukaloaukon vähän alemmas kuin ohjeen mukaan olisi pitänyt tehdä, sillä hlusin saada sormia lämpimään vähän pidemmältä matkalta.

Roosimine tekniikassa kuvio muodostuu kuljettamalla kuviovärin lankaa neuloessa työn oikean ja nurjan puolen välillä. Olen aiemminkin kokeillut tätä tekniikkaa (Soile Pyhäniskan Päivä Provencessa, Summer Leen Amberwing), mutta Hilja kämmekkäissä toteutin sitä ensimmäistä kertaa useammalla värillä. Ohjeessa ei ole sanallisesti roosimine-tekniikkaa neuvottu, mutta se sisältää linkin suunnittelijan tekemään ohjevideoon, josta asia ilmenee kyllä.

4 kommenttia:

 1. On kauniit,upeat kämmekkäät. Yksiin sukanvarsiin harjoittelin tota roosimine-tekniikkaa. Ne just sain tehtyä, mutta nuo... Olet ansainnut hatun noston.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kyllä lopputulokseen tyytyväinen, mutta on tämä myös aika rasittava tekniikka tehdä, enkä usko että ihan heti ryhdyn tähän uudestaan.

   Poista
 2. Vau, vaatii paljon taitoa sekä keskittymistä saada aikaan noin kaunista jälkeä. Upean näköiset kämmekkäät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) On kyllä kiva välillä haastaa itseään ja oppia uutta, mutta nyt kun oon kevään aikana opetellut paljon uusia tekniikoita, niin tekee mieli tehdä vähän aikaa vaan vanhaa ja tuttua. Kaikkea sopivassa suhteessa!

   Poista