maanantai 3. heinäkuuta 2023

Seigaiha sukat

Laine publishing julkaisi hiljattain jatko-osan suosittuun 52 x villasukat kirjaan. Uusi kirja on nimeltään 52 x villasukat osa 2 ja se sisältää edeltäjänsä tavoin sukkaohjeen vuoden jokaiselle viikolle, kaikki ohjeet eri suunnittelijoilta. 


Ensimmäisenä kirjan ohjeista silmään osui Anke von Ahrentschildtin Seigaiha. Seigaiha-sukat ovat sievät lyhytvartiset nilkkasukat yksinkertaisella kirjoneulekuviolla.


Tein ohjeeseen pieniä muokkauksia; jätin väliin sukansuun rullaantuvan yläosan ja vaihdoin tiimalasikantapään tavalliseen ranskalaiseen lappukantapäähän, joka istuu jalkaani paremmin. Lisäksi neuloin jalkapohjan alle pienen kantakiilan. Kirjoneulekaaviota muokkasin ihan pikkuisen ensimmäisen ja viimeisen kerroksen osalta pitkien langanjuoksujen välttämiseksi. 

Tämän mallin vaikein osuus  oli joka kolmannella kerroksella, kun kirjoneuletta neulottiin kolmella värillä. Tämä vähän etukäteen arvelutti, mutta nopeasti kolmella langalla neulomisen rytmiin pääsi sisään.


Lankana on Alize Superwash Artisan kolmessa värissä. Tämä uusi lankatuttavuus tarttui mukaan Wanhan sataman käsityömessuilta. Puikkoina tässä oli 1,75 mm:n sukkapuikot.

2 kommenttia:

  1. Voi miten sievät sukat :) Värit sointuvat todella nätisti yhteen, oli ihan pakko laittaa nämä Räveltämön jonoon

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kiva kun joskus osuu silmään sellaiset värit, jotka on oikein tarkoitettu yhteen.

      Poista