keskiviikko 27. joulukuuta 2023

Eina sukat

Vielä yhdet joululahjasukat on esittelemättä. Toiveena saajalla oli niin ohuet sukat, että mahtuu helposti kenkään. Niinpä etsin ohuelle sukkalangalle kirjoitetun mallin, jossa ei olisi paljoa kirjoneuletta ainakaan jalkaterässä. Ruotsalaisen Kajsa Vuorela Fredrkssonin tyylikkään vähäeleiset Eina sukat täyttivät nämä kriteerit.

Ohje on julkaistu kuudella eri kielellä, myös suomeksi. Ohjeen mukaan sukan varteen tulisi 64 silmukkaa, joka on minun makuuni vähän liian vähän ohuelle sukkalangalle, joten nostin silmukkamäärän 72 silmukkaan. Varren kirjoneulekuvio on mielenkiintoisesti suunniteltu osaksi joustinta ja niin, että joustimen nurjat silmukat tehdään kontrastivärillä. Ohjeessa on hollantilainen kantapää, mutta vaihdoin sen ranskalaiseen, koska se on pyöreämpi ja myötäilee siten paremmin jalkaa kenkään laitettaessa. Ja kärkeen tein pienen kirjoneuleraidan koristeeksi; en usko noin pienen kuvion jalan kenkään mahtumista haittaavan.

Lankana lempisukkalankani Regian Premium Merino Yak ja puikkoina 2 mm:n Zingit.

Tunnustettava se on, että yksiväristen sukkien neulominen on minusta ihan tuhottoman tylsää. Varren mielenkiintoinen kuvio onneksi pelasti paljon. :)

2 kommenttia:

  1. Kauniit sukat. Nämä on hienommat kuin alkuperäiset ohjeessa. otin ohjeen kirjastooni ajatuksella, että tarun tähän ohjeeseen.

    VastaaPoista