lauantai 3. helmikuuta 2024

Popinjay sukat

Puolalaisen Karolina Adamczykin suunnittelemat kirjoneuleet ovat upeita ja mallien lisäksi pidän hänen värimaailmastaan. Hän leikittelee usein epäsymmetrisyydellä ja eriparisuudella niin kuvioissa kuin väreissäkin, esimerkiksi vuosi sitten neulomani Under the Sea sukat ovat hauskasti keskenään erilaiset. Fair isle henkiset Popinjay sukat on suunniteltu toteutettavaksi joko kahdella tai kolmella värillä ja suunnittelija itse on toteuttanut ne niin, että pohja- ja kuviovärit vaihtavat paikkaa.

Itse tein sukista keskenään samanlaiset ja toteutin ne neljällä eri värillä. Oikein mukavan rentoa neulottavaa lyhyillä langanjuoksuilla ja helposti ulkoa opittavilla kuvioilla; hyvä seurusteluneule. :)

Ohje on kirjoitettu kolmelletoista eri silmukkamäärälle, eli todella monikäyttöinen malli monelle eri langalle!

Kantapään toteutin hiukan eri tavalla kuin ohjeessa, eli sileän hollantilaisen kantapään sijaan käytin suosikkiani, vahvistettua ranskalaista kantapäätä.


Lankoina näissä on hiilenvärinen Novitan Venla, valkoinen Gedifra Lana Mia Uni sekä vaalean ja tummanvihreä Hjertegarnin Aloe Sockwool. Puikkoina 2 mm:n Zingit.

4 kommenttia: