sunnuntai 28. tammikuuta 2024

Fjellsol lapaset

Jokin aika sitten Isokummun kehräämöltä kysyttiin, haluaisinko kokeilla heidän 100% villalankaansa someyhteistyön merkeissä. Mielellään lähdin tätä tuotetta kokeilemaan. Sain kokeiluun kaksi vyyhtiä suomenlampaan villaa, toinen vaaleaa värjäämätöntä ja toinen vihreäksi värjättyä sävyssä mehtä.

Jo ennakkoon Isokummusta kehuttiin, että heidän suomenlampaan villalankansa on paljon pehmeämpää ja paremman tuoksuista kuin muut vastaavat tuotteet, koska kehruu tapahtuu öljyttömästi ja myrkyttömästi ja lankaan jätetty lanoliini tekee neulomisesta miellyttävää. En voi muuta kuin vahvistaa nämä kehut tämän tuotteen kohdalta todeksi. En ole aiemmin käyttänyt suomenlampaan villaa kovinkaan paljoa juuri siitä syystä, että mielikuva siitä on karhea ja pistelevä, mutta tämä lanka ei todellankaan ollut sellaista.


Valitsin neulottavaksi norjalaisen Inger Bergin suunnittelemat Fjellsol lapaset, jotka sopivat tälle langalle täydellisesti. Olen neulonut aiemmin monia saman suunnittelijan sukkamalleja ja näköjään lapasmallit ovat yhtä hienoja, tosin erona se, että lapasmallissa oli vain yksi silmukkamäärä. Kunnollinen, kämmenen puolelle sijoitettu peukalokiila tekee lapasesta hyvin käteen istuvan.

Vein lapaset mökkireissun tuliaisiksi rakkaalle neuleystävälleni Tarjalle, jonka lempiväri on tunnetusti vihreä. Villan pehmoisuus herätti myös mökkiporukassa ansaittua ihastusta.

Kiva malli, ihana lanka ja vielä hyvä ystävä lahjottavaksi, mitäs muuta sitä neuleprojektilta voisikaan toivoa? :)

6 kommenttia: