keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Maaria-sukat

Ihastuin Niina Laitisen suunnittelemiin Maaria-sukkiin ensi näkemältä. Malli on tosi kaunis. En ole pitkään aikaan innostunut tekemään mitään kuvio- tai pitsineuleita, mutta tämä malli houkutteli innon esiin.


Aloitin neulomaan näitä jo kesäkuun lopussa. Työ eteni alkuun joutuisasti, sain toisen sukan pian jo valmiiksikin ja aloitin toista. Kunnes huomasin, että siinä ensimmäisessä vastavalmistuneessa sukassa oli ihan älytön virhe keskellä edessä. Siis sellainen, jonka sokeakin huomaisi. Niinpä purin sukan virheeseen, eli melkein kantapäähän saakka ja laitoin molemmat keskeneräiset sukat pussiin. Ja sinne ne sai jäädä pariksi kuukaudeksi.


Viime viikonloppuna kaivoin unohtuneen pussukan esille ja jatkoin siitä mihin jäin, ei siinä muukaan auttanut. Tällä kertaa selvisin ilman kommelluksia maaliin asti ja olen lopputulokseen tosi tyytyväinen. Näistä tuli juuri niin seesteisen kauniit kuin kuvittelinkin.


Lanka on Novitan 7-veljestä ja puikot  kokoa 3,5.

Tämä oli kolmas JYH-aloitukseni, josta tuli neljästoista valmistunut työ.

10 kommenttia:

 1. Hyvä että teit sukat loppuun, sillä nuo on äärettömän kauniit,

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat! Kauniin yksinkertainen malli ja kaunis vaaleanharmaa väri. Täydelliset villasukat! :)

  VastaaPoista
 3. Upeat, kyllä kannatti tehdä loppuun! Tuolla mallilla pitääkin tehdä muutamat joululahjat. Malli ollut itsellä pitkään todo-listalla, mutta on päässyt unohtumaan. :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniit! Ovat olleet mun listalla kauan, nyt tartun hommaan!

  VastaaPoista
 5. Ihanat, jopa juhlalliset sukat, tyylikkäät. :)

  VastaaPoista
 6. Onko tämä malli vaikea aloittelijalle? Olen neulonut vain perussukkia, enkä osaa arvioida miten vaikeat nämä on. Onko ohje mielestäsi selkeä?

  VastaaPoista
 7. Kiitos teille kaikille kommenteista! <3 Ja suurin kiitos kuuluu tietysti mallin suunnittelijalle. :)
  Minusta ohje oli selkeä. Jos osaa lukea neulekaaviota, niin sillä + perussukkataidoilla pärjää. Jos neulekaavion termit on tuntemattomia, niin googlailemalla löytyy ohjeita ja jopa videoita, miten erilaisia silmukoita tehdään. Tarkkana pitää tietysti olla, ettei hyppää jonkun rivin yli, niinkuin mulle aluksi kävi! :)

  VastaaPoista